ManşetTürkiye

Uğur Kaymaz 20 yaşında

0

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polisler tarafından 13 kurşunla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz ölümlerinin 8’nci yıldönümünde vuruldukları Mardin yolu cezaevi yanında yakılan mumlar ile anıldı.

Anmaya, BDP PM Üyesi Fesih Özel, BDP Mardin İl Başkanı Sihem Evleren Alp, Eğitim Sen Temsilcisi Baran İlhan, BDP İlçe Başkanı Zeyat Ağaoğlu, Barış Anneleri İnisiyatifi, Kızıltepe Belediye Başkanvekili Haşim Baday, KESK Mardin Şubeler Platformu üyeleri, DİSK Kızıltepe Baştemsilciliği, MEYA-DER ile BDP il ve ilçe yöneticilerinin de yer aldığı çok sayıda yurttaş katıldı.

Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz’ın fotoğraflarını taşıyan yurttaşlar, alkışlar eşliğinde mumları yaktı. Anmaya katılanlar adına açıklama yapan Eğitim Sen Kızıltepe Temsilcisi Baran İlhan, cinayet ile ilgili görülen davada Uğur ve Ahmet Kaymaz’ı katleden polislerin cezalandırılmak yerine 8 Eylül 2012 günü görülen karar duruşmasında “Meşru müdafaa” iddiasıyla beraat ettiklerini hatırlattı.

Davada 12 yaşındaki Uğur’un mahkemece “terörist” ilan edildiğine işaret eden İlhan, kararın beraat veren mahkemece verilmesinin şaşırtıcı olmadığını ifade etti. AKP hükümeti döneminde 183 çocuğun çeşitli nedenlerle yaşamını yitirdiğini bildiren İlhan, “Uğur’un ardından, 8 yıl boyunca onlarca çocuk, yine devlet görevlileri tarafından öldürülmeye devam edildi. Abdulsamet, Ceylan Önkol, Ahmet, Enes, Mehmet, Fırat, Sultan, Osman, Doğan. Pozantı Cezaevi’nde taciz ve tecavüze maruz kalan, Roboski’de katledilen çocuklar ve diğerleri. Dünya Çocuk Hakları Günü/nün kutlandığı bugünlerde çocuklarımıza reva görülen taciz, kurşun, bomba, mezar ve cezaevleridir” dedi.

“Biz biliyoruz ki, Uğur Kaymaz’ı ve diğer çocukları, ayaklarında terliklerle bu yaşamdan alanlar cezasız kaldıkça utancımız ve huzursuzluğumuz geçmeyecek” diyen İlhan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Çocuklar için daha iyi bir dünya talebimiz hep eksik kalacak. Başta Uğur Kaymaz olmak üzere tüm çocukların yaşadıkları ihlallerin sorumluları cezalandırılmalı. Uğur Kaymaz’ın anısında devlet eliyle yaşamı ellerinden alınan, hakları ihlal edilen tüm çocukları anıyor ve onları unutmadığımızın bilinmesini istiyoruz.”

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.