EnerjiManşetTürkiye

Üçüncü nükleer santral için Trakya’da yer tespit çalışmaları başladı

0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin üçüncü nükleere santrali için Akkuyu ve Sinop‘tan sonra Trakya’da yer belirleme çalışmalarının başladığını duyurdu.

Geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘le görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı devam eden Akkuyu ve planlanan Sinop dışında üçüncü bir merkezde daha nükleer santral kurma planı olduğunu açıklamıştı. Erdoğan “2024’ün başı veya 2023’ün sonlarında Akkuyu Nükleer Santrali’ni açacağız. Sinop’ta yeni bir dört üniteli nükleer santral açacağız. Üçüncüyü de farklı bir merkezde yapacağız. Bunların her birinden yüzde 10 enerji temini sağlayacağız” demişti.

Erdoğan Putin’le görüştü: Akkuyu, Sinop, üçüncüyü de farklı bir merkezde yapacağız

TRT Haber’e konuşan Bakan Dönmez ise “Trakya’da yeni nükleer güç santrali için yer belirlemeye çalışıyoruz” dedi.

Karadeniz gazı, milli para

Dönmez, Karadeniz gazını karaya ulaştırmak için deniz altında yapılan boru hattının yüzde 97’sinin tamamlandığını da bildirdi: ”Mart sonuna kadar ilk gazı sisteme vereceğiz. Bunu herkes mutfağında kullanabilir hale gelecek.”

Rusya’yla milli paralarla ticaret hakkında da konuşan Dönmez, şunları söyledi: ”Gelinen noktada bu süreç daha da hızlandı. Son görüşmemizde bir mutabakat söz konusu. Bununla alakalı olarak teknik birtakım çalışmaların tamamlanması gerekiyor. Kısmen ruble üzerinden ticaret başladı.”

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.