ManşetHayvan Hakları

Üç partiden ortak açıklama: Erzincan’da çöplükte bulunan onlarca hayvan trafik kazasında ölmüş!

0

Erzincan’daki şehir çöplüğünde besleme yapmak isteyen hayvan severlerin poşetler içinde çukurlara atılmış kedi ve köpeklerin cansız bedenlerini bulmasının ardından Erzincan Belediyesi Başkanı Bekir Aksun ile AKP, MHP, CHP belediye meclis üyeleri kentteki hayvan barınağını ziyaret etti.

Ajanimo‘dan Büşranur Çakır‘ın aktardığına göre, burada yapılan basın açıklamasında, barınakta katliam yapılmadığı, hayvanların trafik kazası ve bir kısmının da hastalıkları neticesinde öldüğü öne sürüldü; belediye personelleri tarafından defin işlemlerinin itina ile yapılmadığının tespit edildiği, bundan sonra defin işlemlerinin daha dikkat edilerek yapılacağı belirtildi.

5 Ocak’ta yaşanan korkunç olayın görüntüleri sosyal medyada yayıldıktan sonra büyük tepki oluşmuş; ilgili kurumlardan açıklama istenmişti. Erzincan Belediyesi’nden yapılan ilk açıklamada ise olayın kontrolleri dışında gerçekleştiği iddia edilmişti: “Sosyal medyada sokak hayvanlarımızın kabul edilmesi mümkün olmayan görüntüleri bizleri derinden üzmüştür. Kurumumuz konu ile ilgili ivedi bir şekilde tahkikat ve araştırma işlemlerine başlamış olup konu bilgi ve kontrolümüz dışında gerçekleşmiş ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır.”

Yapılan paylaşımlar ise yorumlara kapatılmıştı.

AKP, MHP ve CHP bir arada

Olaydan günler sonra Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakım Evini ziyaret ederek incelemelerde bulunan AKP, MHP ve CHP belediye meclis üyeleri  ortak açıklama yaptı.

Burada konuşan Belediye Başkanı Aksun katliam haberlerinin asılsız olduğunu iddia etti:

“Sosyal medya paylaşımlarının bir katliamdan bahsettiğini bunun gerçekle alakası olmadığı konusunda arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde böyle bir şeyin söz konusu olamadığı anlaşılmıştır. Herkes tarafından bilinir ki her canlı bir gün ölümle karşı karşıyadır. Bir kısmı trafik kazasıyla bir kısmı kendi hastalıkları nedeniyle ölümle neticelenmiş defin işlemleri yapılırken alanda, görevine erken davranmayan personelin ihmali olduğu anlaşılmıştır. Defin işlemlerinin itina ile yapılmadığı daha dikkat edilmesi gereken bir durum olduğu sonucuna varılmıştır. Onun için sosyal medya üzerinden katliam talimatı verilmişçesine yapılan açıklamaların asılsız olduğunu gözlemledik.”

‘Hayvanlar söz konusu olunca örtbas telaşı başlıyor’

Hayvan hakları aktivistleri ve vatandaşlarsa açıklamaları inandırıcı bulmadı.

Paw Guards | Pati Koruyucuları topluluğu İnstagram hesapları üzerinde yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Neden söz konusu hayvanlar olunca, bizim ülkemizde ortada bir hata, suç olduğunda, hatayı düzeltmek için veya suçluyu cezalandırmak için çaba sarf edilmiyor da “Suç örtbas” edilme telaşına giriliyor. Açıklamayı yapan ve ortak konuda anlaşan 3 partinin Meclis üyesi. Biz kime güveneceğiz. Çok mu zordu evet burada kusur var ve gerekeni yaptık, barınak çalışanlarını, müdürünü açığa aldık, görevden aldık, soruşturma başlattık demek. Erzincan Belediye başkanının ve Meclis üyelerinin yaptığı açıklamaya inanmıyoruz. Sayın Valimize sesleniyoruz. Yitip gidenler candır. Bu konunun üzeri kapatılmamalıdır.”

Yapılan paylaşıma binlerce destek yorumu gelirken,  paylaşılan basın açıklamasının da yorumlara kapatıldığı görüldü.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.