ManşetSpor

İstanbul Maratonu’nu Chesir ve Kıprotich kazandı

0

Resmi olmayan rakamlara göre 100 000 kişinin katıldığı maratonda, köprü geçişleri sırasındakı sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekiciydi. Önümüzdeki Kış Olimpiyatlarının, Rus çarlığı döneminde Çerkez katliamının yapıldığı Soçi kentine verilmesini protesto edenlerin yanısıra, Mısır’daki askeri darbenin lideri Sisi’yi protesto eden grupların dışındaki aktivistlerin basına yansıyan eylemleri olmadı. Marton öncesi basında yer alan haberlerde muhalif gösterilere yetkililerce izin verilmeyeceği  bildirilmişti. Alperenlerin helikopter kazasında ölen liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nu andıkları yürüyüşü ise polis tarafından bir süre geciktirildi, ardından da izin verildi.

CHESIR KAZANDI ELVAN İKİNCİ

35. Vodafone İstanbul Maratonu’nu elit bayanlarda Kenyalı atlet Rebecca Kangogo Chesir kazandı. Rebecca Kangogo Chesir 2.29.07 ile maratonu birinci tamamlarken, Türkiye adına yarışan Elvan Abeylegesse 2.29.31 ile 2. , Sultan Haydar 2.29.44’lük derecesiyle 3. oldu.

ERKEKLERDE KIPROTICH İPİ GÖĞÜSLEDİ

35. Vodafone İstanbul Maratonu’nu Kenya asıllı Fransız atlet Abraham Kiprotich kazandı. Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinde verilen startla başlayan ve Sultanahmet Meydanı’nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda Abraham Kiprotich ilk sırayı elde etti.

Kiprotich’in ardından Etiyopyalı Siraj Gena Amda ikinci, Yine Etiyopyalı Deriba Merga Ejigu ise üçüncü oldu.

10 VE 15 KM DERECEYE GİRENLER
35. Vodafone İstanbul Maratonu kapsamında 10 ve 15 Kilometre Koşularda dereceye giren sporcular belli oldu. Halk yürüyüşünün yanı sıra 3 ayrı yarışta atletler madalya için ter döktü. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) geçen yıl olduğu gibi bu sene de “Altın” kategorisine aldığı organizasyonda, Eminönü’nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde tamamlanan 15 Kilometre Koşusu’nda kadınlarda ilk üç sırayı Etiyopyalı sporcular elde etti. Yenenesh Tilahun Dinkesa birinci, Selomie Kassa ikinci, Letebrhan Gebreslasea üçüncü oldu.
Erkeklerde ise Etiyopya’dan Birhan Nebebew Tesfaye birinci olurken, Kenya’dan Simon Gichuki Nidrangu ikinciliği, Türkiye’den Şeref Dirli üçüncülüğü elde etti. Aynı yerde tamamlanan 10 Kilometre Koşusu’nda ise erkeklerde Libyalı Abdulhak Aksharif birinci, Kanadalı Matthias Constantin Heinke ikinci, Türkiye’den Sinan Tatlı üçüncü sırada yer aldı.
Bu yarışta kadınlarda ilk üç sırayı Türkiyeli atletler aldı. Selcen Kanyılmaz’ın birinciliği elde ettiği yarışta Nurten Aktaş ikinci, Esin Bahar Dölek de üçüncü oldu.

TEKERLEKLİ SANDALYE YARIŞI SONUCU
Tekerlekli sandalye yarışında erkeklerde Polonyalı Hamerlak Tomasz 1.45.21’lik derecesiyle birinci, Taylandlı Prasopchoke Klungern 1.59.55 ile ikinci ve Türkiye’den Ömer Cantay da 2.12.34’lik derecesiyle üçüncü oldu. Bu kategoride kadınlarda ilk üç sırada Türk sporcular yer aldı. Hamide Kurt 2.45.07 ile birinci olurken, Zübeyde Süpürgeci 2.58.30 ile ikinciliği ve Maşide Cesur da 2.59.53’lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.