Doğa MücadelesiManşet

Üç Beş Ağaç Kervanı bu Pazar yola koyuluyor: 25 günde 22 şehirde “Doğanın talanına karşı bir sanat siperi”

0

Gezici sanat kumpanyası şeklinde, doğa mücadelesine dikkat çekebilmek için ” Doğanın talanına karşı bir sanat siperi” şiarı ile ilk olarak geçen sene Türkiye çapında tura çıkan Üç Beş Ağaç Kervanı, bu yıl 23 Ağustos Pazar günü zeytin ağaçlarının kesildiği Yırca‘dan yola çıkıyor.

12

Praksis Müzik Kolektifi, Merhaba Sanat Tiyatrosu ve Derme Tiyatro‘dan oluşan Üç Beş Ağaç Kervanı bu sene 1 aydan kısa bir zaman diliminde 22 şehir dolaşacak.

Üç Beş Ağaç Kervanı’nın yolculuğunu kendilerine ait facebook sayfasından adım adım takip etmek mümkün.

23 Ağustos’ta Yırca’dan yola çıkacak ve 19 Eylülde İzmir’de sonlanacak kervanın rotası ise şu şekilde:

11

Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Dersim, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Van, Arvin, Rize, Ordu, Tokat, Sinop, Bartın, Zonguldak, Kocaeli, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Ayvalık, İzmir.

Gezici sanat kumpanyası şeklinde, doğa mücadelesine dikkat çekebilmek için her yıl yaklaşık 30 günlük tura çıkan Üç Beş Ağaç Kervanı, gittikleri yerde pandomim, tiyatro gösterisi ve konser gibi bir dizi sanatsal etkinlik düzenliyor.

Gidilen şehirlerde etkinlikler ilk olarak meddah ve müzikle halka duyuruluyor. Sonrasında, çocuklarla yüz boyama ve drama gibi çalışmalar yapılıyor.

Üç Beş Ağaç Kervanı‘ından Ali Sesal (Merhaba Sanat Tiyatrosu), Derya Sağlam (Derme Tiyatro) ve Serdar Türkmen(Praksis Müzik Kolektifi) 15 Temmuz’da IMC Tv’de Yeşil Bülten’e de konuk olmuşlardı

Dışarıdan katılımlara açık olan kervan, bir yandan da sosyal medya üzerinden gidilen bölgenin sorunlarını ve çözüm uğraşlarını görünür kılmaya çalışıyor.

13

Kervanın mürettabatı 17 Temmuz’da da Açık Radyo‘da her Cuma günü yayınlanan Kentin Tozu programına konuk olmuşlardı.ç Programı buradan dinleyebilirsiniz.

Sponsor kabul etmeyen kervan, kendini bağımsız sanatçı inisiyatifi olarak nitelendiriyor. Maliyetin karşılanması için, belediyeler, demokratik kurum ve kuruluşlarla birlikte etkinlikler yapıyorlar.

 

(Yeşil Gazete, Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.