Ekolojik YaşamManşet

Şubadap Çocuk’un “Gökyüzü Kimin?” albümü ile “Baltalar elimizde” devri kapandı

0

Şubadap Çocuk, tüm şarkıları çocukların seslendirdiği doğa ve ekoloji şarkılarından oluşan “Gökyüzü Kimin?” isimli albümü herkesin erişimine açık olacak şekilde internet üzerinden yayınlandı. Şubadap Çocuk ekibi bu albümün yayına girmesini, çocukları orman talanına özendiren, “Baltalar elimizde, uzun ip belimizde” çocuk şarkısının artık döneminin sona erdiğini ilan ederek duyurdu.

20

Gökyüzü Kimin, Şubadap Çocuk’un 3.albümü. İlk albüm, çocukların çok sevdiği barış şarkısı ‘Bomba Yapan Bay Bilgin‘in de içinde bulunduğu ‘Bilmiş Çocuğun Şarkıları‘; İkinci albüm de “Evrim, müfredattan çıkarılıyorsa repertuvara girer” şiarıyla yayınlanan, evrim temalı “Dino’nun Şarkıları” isimli albümdü. Albümlerdeki şarkıları Şubadap Çocuk konserleriyle yaygınlaştırmaya çalışıyorlar.

Doğa ve Ekoloji temalı şarkılar

18

Giderleri ‘Halk sponsorluğu‘ ile karşılanan “Gökyüzü Kimin?” albümü, internet üzerinden ücretsiz indirilebiliyor. Albüm, Praksis Müzik Kolektifi‘nin bir çalışması olan Şubadap Çocuk tarafından “Başta oyunları yarım bırakılmış çocuklar olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ediyoruz” açıklamasıyla yayınlandı.

https://youtu.be/lf-Cy7Nyv9U

Şubadap Çocuk’un ‘Doğa ve Ekoloji temalı şarkılar‘ şeklinde nitelendirdiği albümde Çekirdeksiz Domates, Dinleyin Paragözler, Su, Sivrisinek, Irmaklar Özgür Akacak, Zeytin Ağacı, Kurbağa Korosu ve Gökyüzü Kimin? şarkıları yer alıyor.

19

Doğa ve ekoloji ile ilgili çeşitli alt başlıkları, çocukların kendi dilinden aktarmaya çalıştıklarını dile getiren Şubadap Çocuk ekibi, doğa sevgisi, insan merkezli düşünmek yerine doğa merkezli düşünmek, suyun ticarileşmesi, doğanın kâr uğruna yok edilmesi, ekolojik denge, GDO gibi konulara değecek şarkılar ürettiklerini ifade ediyor.

Albümü soundcloud sitesindeki şu link üzerinden ücretsiz dinleyebilir ya da şubadap çocuk’un web sitesi üzerinden indirebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.