Şubadap Çocuk’un “Gökyüzü Kimin?” albümü ile “Baltalar elimizde” devri kapandı

Şubadap Çocuk, tüm şarkıları çocukların seslendirdiği doğa ve ekoloji şarkılarından oluşan “Gökyüzü Kimin?” isimli albümü herkesin erişimine açık olacak şekilde internet üzerinden yayınlandı. Şubadap Çocuk ekibi bu albümün yayına girmesini, çocukları orman talanına özendiren, “Baltalar elimizde, uzun ip belimizde” çocuk şarkısının artık döneminin sona erdiğini ilan ederek duyurdu.

20

Gökyüzü Kimin, Şubadap Çocuk’un 3.albümü. İlk albüm, çocukların çok sevdiği barış şarkısı ‘Bomba Yapan Bay Bilgin‘in de içinde bulunduğu ‘Bilmiş Çocuğun Şarkıları‘; İkinci albüm de “Evrim, müfredattan çıkarılıyorsa repertuvara girer” şiarıyla yayınlanan, evrim temalı “Dino’nun Şarkıları” isimli albümdü. Albümlerdeki şarkıları Şubadap Çocuk konserleriyle yaygınlaştırmaya çalışıyorlar.

Doğa ve Ekoloji temalı şarkılar

18

Giderleri ‘Halk sponsorluğu‘ ile karşılanan “Gökyüzü Kimin?” albümü, internet üzerinden ücretsiz indirilebiliyor. Albüm, Praksis Müzik Kolektifi‘nin bir çalışması olan Şubadap Çocuk tarafından “Başta oyunları yarım bırakılmış çocuklar olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ediyoruz” açıklamasıyla yayınlandı.

https://youtu.be/lf-Cy7Nyv9U

Şubadap Çocuk’un ‘Doğa ve Ekoloji temalı şarkılar‘ şeklinde nitelendirdiği albümde Çekirdeksiz Domates, Dinleyin Paragözler, Su, Sivrisinek, Irmaklar Özgür Akacak, Zeytin Ağacı, Kurbağa Korosu ve Gökyüzü Kimin? şarkıları yer alıyor.

19

Doğa ve ekoloji ile ilgili çeşitli alt başlıkları, çocukların kendi dilinden aktarmaya çalıştıklarını dile getiren Şubadap Çocuk ekibi, doğa sevgisi, insan merkezli düşünmek yerine doğa merkezli düşünmek, suyun ticarileşmesi, doğanın kâr uğruna yok edilmesi, ekolojik denge, GDO gibi konulara değecek şarkılar ürettiklerini ifade ediyor.

Albümü soundcloud sitesindeki şu link üzerinden ücretsiz dinleyebilir ya da şubadap çocuk’un web sitesi üzerinden indirebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim krizi ve su stresi uluslararası çatışmaların çıkması riskini artırıyor

Su stresi ülke içi gerginliklere ve sınırları aşan su kaynaklarını paylaşan ülkeler arasında çatışmalara yol açıyor.

Cebeci’deki taş ocağı protestosuna polis müdahalesi: Beş kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de yaşayanlar için sağlık tehdidi oluşturan Cebeci Taş Ocağı'nın kapatılmasını isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar 'Tozdan ölmek istemiyoruz' diyerek madene doğru yürürken polis engeliyle karşılaştı. Beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya’daki tarihi taş köprü için yıkma tehdidi: ‘Cinayetle eşdeğer’

Malatya'daki taş köprünün tek ayağının hasar görmesi sonrası yıkılmasının gündeme alınması bölgede tepki çekti. Yurttaşlar köprünün yıkılması yerine korunarak restore edilmesi gerektiğini savunuyor.

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

EN ÇOK OKUNANLAR