TürkiyeUncategorized

Üç aday İmamoğlu lehine yarıştan çekildi, biri hazır

0

Aysel Tekerek ve Özge Akman

YSK’nin iptal kararı üzerine, 31 Mart’ta TKP adayı Karaoğlu, EHP adayı Akman ve bağımsız aday olan Tekerek yenilenecek seçimlere girmeme kararı aldı. Saadet Partisi adayı Gökçınar da ‘Çekilmeye hazırım, parti kararını bekliyorum’ dedi.

YSK’nin İstanbul’da büyükşehir seçimini iptal etmesi üzerine tepkiler artıyor. İptalin ardından mazbatası da iptal edilen Ekrem İmamoğlu lehine diğer partilerin adayları da yarıştan çekilmeye başladı. Şu ana dek 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine girmeyeceklerini açıklayanlar arasında Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) adayı Zehra Güner Karaoğlu, Emekçi Hareket Partisi’nin (EHP) desteğiyle bağımsız aday olarak yarışan Özge Akman ve bağımsız aday Aysel Tekerek yer aldı.  Böylece 14 bin 442 seçmenin desteğini alan 3 aday İmamoğlu lehine yarıştan çekilmiş oldu.

Saadet adayı hazır bekliyor

31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nin İstanbul belediye başkan adayı olan Necdet Gökçınar da tekrarlanacak seçimlerde Ekrem İmamoğlu lehine adaylıktan çekilebileceğini söyledi. TV5’e konuşan Gökçınar, “Ben hazırım partimin kararını bekliyorum” dedi. Gökçınar, 31 Mart seçimlerinde 103 bin 364 oy almıştı. Bu oy sayısı yüzde 1.21’lik bir orana karşılık geliyor.

DSP İstanbul adayı: Gereğini yapacağız

İstanbul seçimlerinin iptali kararına DSP’nin istanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığ adayından da tepki geldi.  Partinin Genel Başkan Yardımcısı da olan Muammer Aydın, “DSP, YSK eliyle yapılan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmayacak kendine düşeni ve gereğini yapacaktır. Tüm halkımız bundan emin olmalıdır” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, “İstanbul’un 39 ilçesindeki seçimler de yenilenmesi gerekirdi” diyerek, “Tek başına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal olması hukuka tam anlamıyla uygun değildir” ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 30 bin 817 oy alan DSP YSK’nin gerekçeli kararını Başkanlık Kurulu ve Parti Meclisi’nin 11-12 Mayıs 2019 tarihinde yapacağı toplantılarda değerlendirecek.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.