TürkiyeEmekManşet

1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler anıldı

0

İstanbul 1 Mayıs Platformu, 1977’de 1 Mayıs mitinginde ölen 34 kişiyi anmak için Taksim’deki Kazancı Yokuşu’nda basın açıklaması yaptı. Koronavirüs önlemlerine dikkat edilerek yapılan anmaya DİSK, TMMOB, KESK, TTB ve siyasi partilerden temsilciler katıldı.

‘1 Mayıs salgın gerekçesiyle yasaklanamaz’

Basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bir kez daha 1 Mayıs öncesinde, Taksim’de, Kazancı Yokuşu’nun başında, 1 Mayıs’ın ve Taksim’in özgürleştirilmesinde yitirdiğimiz bütün kardeşlerimizi anmak için toplandık” dedi. Çerkezoğlu şöyle konuştu:

Üretenlerin yöneten olduğu bir düzen, eşitlik kardeşlik bayrağını hep birlikte yükselteceğimiz gün olacak. Bu 1 Mayıs’ı pandemi koşullarında karşılıyoruz. Kuşkusuz kendi sağlığımız ve toplumun sağlığı için bu kaygıları biz de taşıyoruz. Kuşkusuz milyonların katıldığı mitinglerde buluşamıyoruz.

Şunu da söylemek istiyoruz ki, işçi sınıfının gerçek anlamda temsil edildiği 1 Mayıs’ın kutlanmasını engellemek, bunu yasaklamak, bunun önüne salgın gerekçesiyle yasaklar koymak asla kabul edilemez.

Arzu A. Çerkezoğlu on Twitter

1Mayıs’larda yitirdiklerimizi Taksim Kazancı’da andık: https://t.co/Jjgt1z7BVX https://t.co/j10d9hbzT0

‘Yüreğimizin attığı her yer 1 Mayıs’

Bizler 1 Mayısımızı iş yerlerimizden evlerimizin önüne sokaklarımıza meydanlarımıza alanlarımıza, evlerimizin balkonlarına pencerelerine kadar her yerde kutlamaya sesimizi ve sözümüzü haykırmaya devam edeceğiz. Yüreğimizin attığı her yer 1 Mayıs’tır diyoruz.

EHP’liler gözaltı

Öte yandan Şişli Meydanı’nda anma yapan Emekçi Hareket Partisi üyelerine polis müdahale etti. EHP Parti Sözcüsü Özge Akman ile birlikte 11 kişi gözaltına alındı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.