DünyaManşet

Twitter, Neo Nazi grubun hesabını blokladı

0

Twitterdan yapılan açıklamada Almanyadaki yerel idarenin talebi üzerine aşırı ırkçı mesajlar paylaşan Neo Nazi bir grubun twitter üzerinden iletilen tüm etkinliklerinin sadece Almanya sınırları için geçerli olmak üzere bloklandığı duyuruldu. Grubun mesajları Almanya dışındaki ülkelerde görünebilecek. Twitterın bir ülke içindeki hesabı yerel idarenin talebi üzerine bloklama uygulamasına gitmesi daha önce meydana gelmemişti.

Twitter adına açıklama yapan sözcü, kendilerine “Besseres Hannover” (Daha iyi bir Hannover) adını veren ırkçı grubun mesajlarının Almanya’nın kuzeyinde yer alan Hannover şehri polis teşkilatının kendilerine yaptığı talep üzerine bloklandığını belirtti.

Bölge savcıları ellerinde ilgili grubun üyelerinin çıkar amaçlı suç şebekesi kurmak için organize olmayı planladıkları yönünde bulgular olduğunu bildirdi.

Hannover Polis Şefi Axel Brockmann geçen ay yaptığı bir açıklamada neo nazi  ve aşırı sağcı grupların eylemlerinin nerede görülürse görülsün bertaraf edileceğini açıklamıştı.

Polis, söz konusu neo nazi grubun okullara aşırı sağcı dergileri dağıttığının da tespit edildiğini belirtiyor

Otoriteler, Almanya’da geçen yıl ortaya çıkarılan neo nazi hücresinin yedi yıl müddetince çoğunluğu türk olan dokuz kişiyi katlettiğinin anlaşılması üzerine aşırı sağcı gruplara karşı çok daha dikkatli olunduğunun altını çiziyor

(Yeşil Gazete, Reuters)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.