ManşetMedya-İnternet

Twitter da Türkiye mahkemelerine başvurdu

0

TİB’in twitter’a erişimi engellemesiyle ilgili İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararının ardından, Anayasa Mahkemesi de bugün twitter’ı gündemine aldı. Anayasa Mahkemesi, İdare Mahkemesi twitter’la ilgili karar aldığı için bir karar alınmasına gerek duymadı

turkey_twitter

‘Devrim televizyonlarda yayınlanmayacak, ‘tweet’ edilecek’

BTK toplantı yapıyor

Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) değerlendirme toplantısı yapıyor.

Arınç: ‘Yargı kararlarına uyarız’

Hükümetten konuyla ilgili ilk yorum Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi. Arınç, “Biz yargı kararlarına uyarız çünkü Anayasa bunu emrediyor. Yargı kararlarını beğenmiyor olabiliriz ama uyarız. Dolayısıyla bu karar gerçekse, gerekçesiyle yazılmışsa, tebliğ de yapılmışsa bundan sonra TİB’in yapacağı işler bellidir” dedi.

TİB’in 1 aylık savunma süresi var

TİB,  karar tebliğ edildikten sonra twitter’ı açmakla yükümlü. Mahkeme TİB’e 1 aylık savunma süresi verdi. TİB bu süre içinde, tümden kapatmaya ilişkin herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen neden sadece şikayetçi olunan hesapları kapatmadığını mahkemeye anlatmak zorunda. Bu savunmanın ardından kararın iptal istemi görüşülecek.

Twitter: yasağın kaldırılmasını talep ediyoruz

Bugün, kapatmayla ilgili Türkiye’de avukat görevlendiren Twitter şirketi de bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Bağımsız Türk avukatlarımızla beraber bugün mahkemeye başvurduk. Türk mahkemelerinden Twitter’a yönelik yasağın kaldırılmasını talep ediyoruz.” denildi.

“Türk hükümetine hiçbir hesap bilgisi vermedik”

Twitter yetkilileri, “engellemenin hiçbir aşamasında Türk hükümetine hiçbir hesabın bilgilerini vermediklerini, Buna IP adresleri ve e-mailler’in de dahil olduğunu” vurguladı.

Açıklamanın sonunda “Hizmetimizin Türkiye’de engellenmesi için hiçbir yasal dayanak yoktur” denildi.

(Yeşil Gazete) 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.