Dünyaİklim KriziManşet

Tv’de iklim tartışmasına katılmayan Johnson’un yerine eriyen dünya heykeli

0

Birleşik Krallık’ta 12 Aralık’ta yapılacak erken genel seçimler öncesi, parti liderleri Channel 4 televizyonunda bir kez daha, iklim politikalarını tartışmak üzere canlı yayında karşı karşıya geldi. İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, İskoç Ulusal Partisi Lideri Nicola Sturgeon, Liberal Demokratlar’ın Lideri Jo Swinson, Yeşiller Partisi Eş Lideri Sian Berry ve Plaid Cymru Partisi’nin Lideri Adam Price canlı yayın için hazır bulundu.

Sputnik’in aktardığına göre, Muhafazakâr Parti’nin Lideri ve Başbakan Boris Johnson ile Brexit Partisi lideri Nigel Farage ise  yayına katılmayı reddetti.

Kanal ‘metafor’ dedi

Bunun üzerine ince bir gönderme yapan kanal, iki liderin yerine, üzerinde parti amblemleri bulunan buzdan dünya heykelleri yerleştirdi. İlk kez bir seçimden önce parti liderlerinin iklim acil durumunu tartışmak için toplandığına dikkat çeken Channel 4 ,  buzun metafor olarak kullanıldığı açıkladı. Kanal, bu heykellerin ‘dünyanın acil durumunu temsil ettiğini’ söyledi.

Muhafazakarlardan sert yanıt

Muhafazakâr Parti’nin bu göndermeye yanıtı ise sert oldu. Parti, genel seçimi kazanmaları halinde kanalın yayın lisansının gözden geçirileceği tehdidinde bulundu. Parti Sözcüsü Lee Cain, medya otoritesi Ofcom’a resmi başvuruda bulunarak soruşturma talep etti. Cain, kanalın ‘provokatif ve partizan bir tutum’ takındığını savundu ve kendi politik görüşünü sunarak kuralları ihlal ettiğini savundu.

Channel 4 ile Başbakanlık arasındaki ilişkiler, kanalın baş muhabirinin Boris Johnson’ı “malum yalancı” diye nitelemesinin ardından gerilmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.