Tuzla’da boya fabrikasında yangın: Üç ölü, dokuz yaralı

Tuzla Orhanlı sanayi bölgesinde 3 katlı vernik ve boya fabrikasında patlama sonrası yangın çıktı. Patlamada üç kişi hayatını kaybederken dokuz kişinin yaralandığı bildirildi.

İstanbul’un Tuzla ilçesinde bulunan Orhanlı Sanayi Sitesi‘nde bir fabrikada büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada üç kişinin hayatını kaybettiği ve dokuz kişinin de yaralandığı bildirildi.

Fabrikada yaşanan patlamanın ardından yangın çıktı. Patlamanın sesi İstanbul‘un birçok ilçesinden duyuldu.

Fabrika önündeki araçlar ve çevredeki fabrikalarda büyük hasar oluştu. Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği fabrikadaki yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.  Yükselen dumanlar birçok ilçeden görüldü.

Fotoğraf: DHA

Tuzla’da vernikçiler sanayi sitesi içerisinde bulunan bir vernik fabrikasında gerçekleşen patlama saat 13.00 sıralarında meydana geldi.

İstanbul İtfaiyesi’nden yapılan açıklamada, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi Boya Vernikçiler Sanayi Sitesi’nde yer alan bitişik nizam altı işyerinde çıkan yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Açıklamaya göre; soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Fotoğraf: DHA

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı yedi kişinin yaralandığını üç kişiden ise haber alınamadığını ifade etmişti. Yaralılar arasında bir itfaiye çalışanının da bulunduğu bildirildi. Yazıcı yangına ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Üç bina ağır hasar almış. Şiddetli patlamada kolonların eğildiği ve kirişlerin kırıldığını görüyoruz. Patlama ciddi bi alanı etkiledi. Patlama olan binada çalışan olmadığı ve öğle arası olduğu için insanların molada olduğuna dair bilgiler var. Öğlen ve Cuma saatine denk gelmesi biraz vakayı azalttı gibi görünüyor.”

Fotoğraf: DHA

Tuzla Kaymakamı Ali Akça ise üç kişinin öldüğünü dokuz kişinin yaralandığını bildirdi.

Fotoğraf: DHA

Endüstri bölgelerinde yangın ve çevreye yayılan kimyasallar

Daha önce Tuzla’da yaşanan yangınlarda havaya salınan kimyasalların rüzgar etkisiyle daha önce İstanbul’un yanı sıra çevre ilçelere de yayıldığı görülmüştü. Bilim insanları da dumanla birlikte havaya yayılan kimyasal parçacıkların insan sağlığını tehdit ettiğini bildirmişti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Hüseyin Toros, Tuzla’da 2019’da bugünkü boya fabrikası örneği gibi yine bir endüstri bölgesinde meydana gelen yangınla ilgili olarak tam olarak şunları söylemişti:

“Yangının nereden çıktığı ve yanan maddenin ne olduğu son derece önemli. Yanan kimyasal, zaten endüstri bölgesinde kimya içerikli bir fabrika olduğunu (Ekim 2019’daki Tuzla yangını) anlıyoruz. Yangından çıkan bu parçacıklar, gazlar insan sağlığına son derece zararlı. Bu tür yangınlarda asla ‘duman altı‘ dediğimiz yani yangından çıkan dumanların olduğu bölgede insanların öncelikle pencerelerini kapatmaları, mümkünse o bölgeyi terk etmeleri gerekiyor”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

[İklim Masası] Kritik mineral ve hammaddelerde tedarik riski büyük

Yeşil dönüşüm için ihtiyaç duyulan kritik mineral ve hammaddelerde bir tedarik riski yaşanmaması için  yüzyıl ortasına kadar 2,1 trilyon dolarlık yeni yatırım gerekiyor.

[COP16] Biyoçeşitliliği korumak için taahhüt edilen fon 200 milyon Euro’yu buldu

Kolombiya'nın Cali kentinde süren biyoçeşitlilik zirvesi COP16'da Avrupa ülkeleri, biyoçeşitliliği korumak için ellerini cebine attı ancak yeşil gruplar fazlasına ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Hatay’daki ‘kaçak beton santrali’ mühürlenmesine rağmen zehir saçmaya devam ediyor

6 Şubat depremlerinde yerle bir olan Hatay'daki inşaat furyasında, ucuza mal olduğu gerekçesiyle mahallelerin ortasına, su kaynaklarının yanına kurulu beton santrallerine tepki büyüyor.

Prof. Kurnaz: Emisyon azaltım çağrıları karşılık bulmuyor

'Atmosfere salınan toplam emisyonda her geçen gün yeni bir rekor kırılırken, Türkiye'nin olası felaketlere karşı önlem almaya başlaması daha acil bir gereklilik.'

Türkiye, fosil yakıt ve vahşi madencilik politikasını Afrika’ya ihraç ediyor

Fosil yakıtlardan uzaklaşma planı olmayan ve ülke içinde vahşi madencilik uygulamalarına devam eden Türkiye, Afrika ülkeleriyle ardı ardına petrol, doğal gaz ve ve maden arama anlaşmaları yapıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR