ManşetMedya-İnternet

Tutuklu gazetecilerden, ‘Dünya basın özgürlüğü günü’ mesajı

0

Etkin Haber Ajansı’ndan (ETHA) gazeteciler, tutuklu bulundukları Silivri ve Bakırköy hapishanelerinden 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı gönderdi.

Gazeteciler, “Tutsaklık koşullarında dahi, dayatılan karanlığı aydınlatma görevini bir an olsun aksatmayı, bu yoldan bir adım geri düşmeyi düşünmedik, düşünmeyeceğiz” dedi.

ETHA Editörü İsminaz Temel ve muhabiri Havva Cuştan 25 Ekim 2017’den bu yana Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu. Haklarında 15 yıl hapis cezası istenen İsminaz ve Havva, tutukluluklarından dokuz ay sonra mahkemeye çıkacak. İlk duruşma 16 Temmuz’da.

ETHA muhabiri Ali Sönmez Kayar da 6 Şubat 2018’de tutuklandı. Davasının ilk duruşması 13 Temmuz’da görülecek.

Muhabir Adil Demirci de 17 Nisan 2018’de “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla tutuklandı.

ETHA Editörü Semiha Şahin ve muhabir Pınar Gayıp ise 19 Nisan’da tutuklandı, halen Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi’ndeler.

ETHA, konuyla ilgili haberinde, gazetecilerin gazetecilik faaliyetinden yargılandığını, soruşturma dosyalarında takip ettikleri haberler ve sosyal medya paylaşımlarının bulunduğunu yazdı.

Bakırköy Kadın ve Silivri hapishanelerinde tutuklu olan ETHA’dan gazeteciler, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ne ilişkin şu ortak mesajı gönderdi:

“3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü onlarca gazeteci gibi hapishanede karşılıyoruz. Hakikatin ve vicdanın, eşitliğin ve adaletin ekmek gibi, su gibi, hava gibi en temel ihtiyaçlar arasında olduğu bu topraklarda gerçeğin sesini ezilenlere ulaştırma misyonunu üstlenmiş gazeteciler olarak, tutsaklık koşullarında dahi, dayatılan karanlığı aydınlatma görevini bir an olsun aksatmayı, bu yoldan bir adım geri düşmeyi düşünmedik, düşünmeyeceğiz.

Bizler Bakırköy ve Silivri hapishanelerinde tutsak olan ETHA emekçileri olarak hakikatin sesini ezilenlerin kürsüsünden haykırmaya devam edeceğiz. Er ya da geç maviliklere kucak açacağız.”

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.