ManşetTürkiyeUncategorized

Türkiye’nin Kabil Havalimanı’nı koruma planı rafa kalktı

0
Reuters ajansı, Afganistan‘ın başkenti Kabil‘in Taliban tarafından ele geçirilmesinin ardından Türkiye‘nin Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı‘nın güvenliğini üstlenmeyle ilgili planını iptal ettiğini bildirdi. 

Ajansın iki Türk güvenlik kaynağına dayandırdığı haberine göre, Türkiye Kabil Havalimanı’yla ilgili planını rafa kaldırdı.  Haberde görüşlerine yer verilen kaynaklar, planın iptaline rağmen, Ankara’nın “Taliban’dan talep geldiği takdirde teknik destek ve güvenlik desteği sunmaya hazır olduğunu” söyledi.

Bloomberg de, Türkiye’nin ABD destekli bir misyon kapsamında havalimanının güvenliğini devralma planlarının bozulduğunu kaydetmiş; Türk yetkililere dayandırdığı haberinde, Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesinin, havaalanının ülkede kalan diplomatik misyonlar için bir kapı olarak açık kalıp kalamayacağını belirsiz bıraktığını söylemişti.

Çavuşoğlu: Taliban’ın verdiği mesajları olumlu karşılıyoruz

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan’daki gelişmelerle ilgili “Şu ana kadar Taliban’ın verdiği mesajları olumlu karşıladığımızı söylemek isteriz” dedi.

Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile lortak basın toplantısında  konuşan Çavuşoğlu, “Afganistan’ın ekonomik kalkınmasını, istikrarını, barışını, huzurunu desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Kabil’den binlerce kişinin kaçmaya çalışmasıyla havalimanında ortaya çıkan izdiham görüntülerini ise ‘çok üzücü’ olarak değerlendirdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.