EkonomiManşetTürkiye

Türkiye’nin en zengin 100 ailesi açıklandı: Hazine garantili iş yapanlar yükselişte

0

Ekonomist Dergisi tarafından hazırlanan En Zengin 100 Araştırması‘nın sonuçları yayımlandı.

Bu yıl listede Koç Ailesi, temmuz ayında vefat eden Şevket Sabancı’nın ailesi ile Erol Sabancı ve ailesi yine ilk üçte yer aldı.

İhracat ile uğraşanlar kazandı

Ekonomist Dergisi tarafından yapılan açıklamada “Pandeminin etkilerinin devam ettiği 2021 yılında, global tarafta enflasyonist baskılar, FED’in parasal sıkılaştırmaya yönelik açıklamaları, içeride TC Merkez Bankası’nın faiz politikaları ve bunun döviz kuruna etkileri, ‘En Zengin 100’ çalışmamızı etkileyen temel başlıklar oldu” denildi.

Açıklamada “TL’de yaşanan değer kayıpları, borsa tarafında dolar bazında kayıplar, iç piyasada canlanmanın yeterince olmaması, turizm tarafında kayıpların devam etmesi, yakından izlendi. İşlerini ağırlıklı olarak yurtdışına taşıyan veya cirosunun önemli kısmını ihracattan elde eden aileler daha şanslı konumda” bilgileri paylaşıldı.

Beşli çete listede yükseldi

Hazine garantili iş yapan iş insanları da listede hızlı bir şekilde ön sıralara ilerledi. Kamu ihalelerinin ve ekolojik yıkım projelerinin öncelikli tercihi olan Çalık Holding listede 12 sıra, Kalyon İnşaat ve Cengiz İnşaat yedi sıra, Rönasans İnşaat altı sıra, Kolin İnşaat ise dört sıra yukarıya taşındı.

Dijitallik ile zenginleşenler

Bunun yanında dijital dünyanın getirdiği fırsatları iyi değerlendiren isimler de En Zengin 100 listesine girdi.

Sidar Şahin’in ardından bu yıl Trendyol’un kurucuları Demet Mutlu ve Enver Üçok ile Getir’in kurucusu Nazım Salur ve STFA’nın patronu Taşkent Ailesi listeye dahil oldu.

 

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.