ManşetSporTürkiye

Türkiye’den İzlanda’ya Milli Takım notası

0

Türkiye, A Milli Futbol Takımı’nın İzlanda‘da havaalanında bekletilmesini kınayan ve konuya ilişkin ek güvenlik tedbirlerinin alınmasını talep eden nota verdi. Notada, A Milli Futbol Takımı’nın ülkeye girişi sırasında İzlandalı yetkililer tarafından uzun süre pasaport kontrolünde bekletilmesine, eşyalarının detaylı aranmasına ve milli futbolculara yönelik saygısız ve saldırgan tavırlara dikkat çekildi. Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi Fazlı Çorman, Türkiye’nin rahatsızlığını vurgulamak ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak üzere İzlanda’ya gidiyor.

İzlanda’yla karşılıklı yerleşik diplomatik temsilciliği bulunmuyor. Bu nedenle Oslo Büyükelçisi aynı zamanda İzlanda’ya akredite olarak görev yapıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun İzlanda Dışişleri Bakanı’nı arayacağı belirtildi.

İzlanda ile oynanacak karşılaşma için ülkeye giden Türkiye A Milli Futbol Takımı saatlerce ülkeye alınmamış; futbolcuların çantaları polis tarafından didik didik defalarca aranırken, kafilenin uçaktan indikten sonra otobüse binmesi yaklaşık 2 saat sürmüştü.

Bu durum tepki çekerken; Türkiye’de de 8 Haziran’da Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanan Türkiye-Fransa karşılaşmasında da Fransa Milli Marşı ıslıklanmıştı. Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi’nin lideri Marine Le Pen, FIFA’nın Türkiye Futbol Federasyonu’na ceza vermesi gerektiğini söylemişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.