EkonomiEmekManşet

Türkiye’de ilk kez haftada dört gün çalışma denemesi

0
Aksa Akrilik, haftada dört gün mesai uygulamasına geçiyor. Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, uygulamanın 200 çalışanla üç ay süreyle deneneceğini duyurdu.

Dünyadaki şirketler yavaş yavaş haftada dört gün çalışma modeline geçiyor. Bu şekilde verimliliğin arttığı ve enerji maliyetlerinin düştüğü görülüyor.  Şimdiye kadar Belçika, ABD, Yeni Zelanda, İrlanda ve Kanada’da haftada dört gün mesai uygulamaları bazı şirketlerce denendi.

‣İngiltere’deki 70 şirkette pilot uygulama: Binlerce işçi haftada dört gün çalışacak
‣Unilever, Yeni Zelanda’da haftada dört günlük çalışmaya geçiyor

Türkiye’de ilk kez kurumsal bir şirket dört günlük mesaiyi uyguluyor

Şimdi de Türkiye’de ilk kez kurumsal bir şirket tarafından haftada dört gün mesai uygulaması hayata geçiriliyor.

DHA‘nın aktardığına göre; akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik yöneticisi Cengiz Taş, konuyla ilgili şunları söyledi:

Avrupa’da birçok ülke, esnek çalışma seçenekleri ile hem çalışan memnuniyetinde, hem de iş sonuçlarında oldukça olumlu sonuçlar aldıklarını duyurdu. Biz de bu kapsamda, üç ay süre ile haftada dört gün mesai sistemini deneyerek iş dünyasına örnek olacağız. Bin 450 çalışanımızdan fazla mesai ücreti almayan yaklaşık 200 çalışanımıza uyarlanacak uygulamamız sonrası sonuçları duyuracağız. Uygulama kapsamındaki çalışanlarımızın performansını iş sonuçları ve hedeflere göre ölçeceğiz.”

Uygulamanın 1 Ocak ile 31 Mart 2023 arasında uygulamanın yürütüleceğini söyleyen Taş, “Pilot uygulamanın iş sonuçlarımızın kalitesini artırarak katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca süregelen haftada iki gün evden çalışma sistemimiz de devam edecek” dedi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.