Koronavirüs SalgınıManşet

Türkiye yine AB’nin ‘güvenli ülkeler’ listesinde yok

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Türkiye hala, AB‘nin “zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken ülkeleri” simgeleyen turuncu listesinde yer alıyor. Avrupa makamları, tatil ya da aile ziyaretinin zorunluluk olmadığına işaret ederek, bu nedenlerle Türkiye’ye gidilmemesi uyarısında bulunuyor. Pek çok Avrupa ülkesindeki, Türkiye’den dönenlere 14 günlük zorunlu karantina uygulaması ise devam ediyor.

AB’nin 1 Temmuz’da açıklanan güvenli ülkeler listesinde, vaka sayılarının yüksek olduğu gerekçesiyle Türkiye yer almamıştı. Liste, vaka sayısı 100 bin kişide 16 ve altında olan ülkeleri güvenli sayıyor. Söz konusu tarihte Türkiye’de bu sayı 23.5’ti.

Turuncu listedeki ülkeler güvence kapsamından çıkarıldı

Brüksel yönetimi, vaka sayılarının azalması durumunda 15 Temmuz’da yapılacak güncellemede, Türkiye’nin güvenli ülkeler arasına alınabileceğini söylemiş, ancak son yapılan değerlendirmelerde, vakaların hala 100 bin kişi başına 20 civarında olduğu belirtilmişti.

Türkiye gibi turuncu listede yer alan ülkelere seyahat edenler, dönüşlerinde 14 günlük zorunlu karantina uygulamasına tabi tutulacak. Avrupa’daki sigorta şirketleri de, zorunlu haller dışında gidilmemesi istenen ülkeleri, güvence kapsamından çıkardı.

AB, güvenli ülkeler listesini 1 Ağustos’ta yeniden güncelleyecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.