İklim KriziManşet

Türkiye yangınlarla mücadele ederken Bakanlık proje derdinde

0
Fotoğraf: ipacevre

İklim krizinin neden olduğu sıcak dalgası ve artan kuraklığın etkisiyle Türkiye, bir haftayı aşkın bir süredir tarihindeki en büyük orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Türkiye’nin iklim değişimine katkısını kabul etmeyen ve hala iddialı bir emisyon azaltım planı bulunmayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise kâğıt üzerinde kalan projelerini sürdürme derdinde.

Çalıştay gerçekleştiriliyor

Bakanlık tarafından yürütülen Çevre ve İklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı, AFAD’ın Kapasitesinin Artırılması için Teknik Destek Projesi kapsamında yeni bir çalıştaya başladıklarını duyurdu.

Yapılan paylaşımda “İklime uyum perspektifinde bütünleşik afet yönetimi sisteminde uygulanan mevzuat, politikalar ve stratejilerin değerlendirilmesi, yenilerinin önerilmesinin hedeflendiği grup çalışmaları devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Beş ildeki 12 yangın devam ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan sıcaklık tahminleri ve kuraklık haritaları Türkiye’nin orman yangınları riskinin arttığını gösteriyordu.

Ancak bu uyarılara rağmen birçok yangına erken müdahale edilemediği için, yangınlar rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangınlarda sekiz insan yaşamını yitirdi, binlerce kişi tahliye edilmek zorunda kaldı.

Şu anda beş ildeki 12 yangın hala kontrol altına alınamamış durumda.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.