Foto GaleriManşetTürkiye

Türkiye kara teslim [Foto Galeri]

0

Türkiye genelinde hafta sonundan bu yana yağan kar bugün de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu‘nun güneydoğusunda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği belirtildi.

Nevşehir, Düzce, Yozgat, Trabzon, Gümüşhane, Kırşehir, Rize, Sivas, Aksaray, Kayseri, Giresun, Ardahan, Erzincan, Artvin, Tokat, Denizli‘nin Çameli ve Kahramanmaraş‘ın 3 ilçesinde etkili olan kar nedeniyle bugün okullarda yüz yüze eğitim yapılmayacak.

İstanbul kar altında

İstanbul‘da hafta sonundan bu yana şiddetli kar yağışı etkili. Anadolu Yakası’nda Kadıköy, Maltepe, Kartal, Üsküdar, Sancaktepe ve Sultanbeyli‘de etkili şekilde devam ediyor.

Kemerburgaz Kent Ormanı

İstanbul’da etkili olan kar yağışı eşsiz manzaraları da beraberinde getirdi. Sultangazi ve Kemerburgaz Kent Ormanı‘nda oluşan kar manzaraları havadan fotoğraflandı.

Kemerburgaz Kent Ormanı/ DHA

Peribacaları beyaz örtü altında

Kapadokya bölgesinde dün gece başlayan yağış, öğle saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Yağışın ardından turistlerin yoğunlukla ziyaret ettiği Ürgüp ilçesi ile Göreme, Uçhisar, Ortahisar beldeleri ve Çavuşin köyü çevresinde peribacalarıyla kaplı alanlar beyaz ile kaplandı.

Yapılan balon turları kar yağışı nedeniyle durduruldu.

Fotoğraf: AA

Edirne’de buz sarkıtları

Edirne‘de cumartesi gecesi başlayan kar yağışı, kısa sürede kenti beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 8 dereceye kadar düştüğü kentte çok sayıda ev ve iş yeri ile tarihi alanlarda buz sarkıtları oluştu.

Edirne/DHA

Bolu Dağı drone ile görüntülendi

Türkiye’nin en önemli geçiş noktası olan TEM Otoyolu Bolu Dağı ile tüneller mevkiinde etkili olan kar yağışı, dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde, Karayolları ekipleri tarafından sık sık temizlenen TEM otoyolunun kar tutmadığı görüldü.

Bolu Dağı/DHA

Erzurum’da 878 yerleşim biriminin yolu kapandı

Doğu Anadolu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bölgede birçok yerleşim yerinin merkezle bağlantısı kesildi. Erzurum‘da yağış nedeniyle merkez ve ilçelerde 878 köyün yerleşim biriminin yolu kapandı. Kar yağışı nedeniyle kent ve çevresinde eğime 1 gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu çalışanları izinli sayıldı.

Erzurum. Fotoğraf: Turgay İpek

Erzincan’da -18 derece

Erzincan’ın Refahiye ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki etrafı çam ormanlarıyla çevrili Dumanlı Tabiat Parkı’nda kar yağışı eşsiz bir manzarayı beraberinde getirdi.  Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikteki tabiat parkı, dronla havadan görüntülendi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 18 dereceye kadar düştü.

Dumanlı Tabiat Parkı/DHA

Kazdağları’nda kar

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kazdağları kar yağışı altında da yürüyüşçülerini ağırladı. Fauna ve florasıyla eşsiz güzellikteki Kazdağları beyaza büründü.

Edremit/DHA

Eskişehir’de okullara kar engeli

Eskişehir‘de hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle okullara ara verildi. Meteoroloji 3’ncü Bölge Müdürlüğü kar yağışının etkili olması beklenen kent geneli için ‘turuncu uyarı’ yayınladı.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbir alınması istenen açıklamada, “Zaman zaman tipi şeklinde yoğun kar yağışı yağması bekleniyor. 1 hafta etkili olacak olan buzlanma ve don olayı nedeniyle dikkatli olunması ve tedbir alınması gerekmektedir” denildi.

Eskişehir/DHA

Comments

Comments are closed.