ManşetTürkiye

Türkiye Gazeteciler Sendikası, “Açlık Grevi yapanların ölüm haberlerini yapmak istemiyoruz”

0

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), hapishanelerde 51 gündür süren açlık grevlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, gazetecilerin de açlık grevinde oldukları hatırlatılarak, “Ölüm haberlerini yapmak istemiyoruz” denildi.

TGS tarafından açlık grevlerine ilişkin yapılan açıklamada, “Gazeteciler olarak endişeliyiz ve artık ölüm haberlerini yapmak istemiyoruz” denildi.

TGS, hapishanelerde 51 gündür devam eden açlık grevlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, açlık grevlerinin daha önce de yapıldığı hatırlatılarak, gazeteciler olarak bu olaylara daha önce de tanıklık ettikleri belirtildi. Açıklamada, “Bu açlık grevini ötekilerden farklı kılan ise cezaevlerinde tutuklu bulunan gazetecilerden bazılarının da sürece katılmış olmaları. Önceki açlık grevlerini gazeteci olarak izleyen meslektaşlarımız, özgürlüklerine kavuşamadıkları için bugün aynı yola başvuruyorlar. Durumlarının her geçen gün ağırlaştığını biliyoruz. Gazeteciler olarak endişeliyiz ve artık ölüm haberlerini yapmak istemiyoruz” denildi.

(İmc-tv.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.