Türkiye

Türkiye’den kısa kısa – 17 Eylül 2013

0

Hrant Dink davası bugün adalet umuduyla tekrar başlıyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni HrantDink’in öldürülmesiyle ilgili dava Yargıtay’ın karar bozmasıyla bugün sabah 10.00’da Çağlayan Adliyesi’nde dava tekrar görülmeye başlanacak.

Emniyet Türk Tabipler Birliği’ne gözünü kaybedenleri sordu

Emniyet Genel Müdürlüğü TTB’ye yazdığı yazıda Gezi eylemlerinde gözünü kaybeden üç kişi belirlendiğini, TTB’nin yayınladığı 12 kişi gözünü kaybettiği yer alan rapora atfen diğer dokuz kişinin kimlik bilgilerini istedi. TTB ise yaptığı açıklamada 12 değil 11 kişinin yaralandığını, Emniyet’in yapacağı kısa bir araştırmayla isimlere ulaşabileceğini, bugüne kadar öğrenmemelerinin nedeninin de aylarca sorumluların bulunup yargılanmasına yönelik araştırmama içinde olmamalarını söyledi.

İşsizlik oranı 0.8 puan artarak 4 milyon 591 bin kişiye ulaştı

TÜİK verilerine göre işsizlik oranı bir önceki aya göre 0.8 puan artarak yüzde 8.8 oldu. 15-24 yaş arasında gençlerin işsizlik oranı ise 1.4 puan artarak yüzde 17.1’e çıktı.

Sezon bitişiyle kıyılarda yıkım

Başbakan’ın tatili esnasında yaptığı denetimle gündeme gelen sahillerdeki kaçak yapıların yıkımı turizm bölgelerindeki inşaat yasağı biter bitmez başlıyor. Kaçak tesislerin boşaltılması için tesislere yazı gönderildi. Bu ayın sonu itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta Çeşme, Antalya gibi turistik beldeler olmak üzere Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz sahillerinde yıkıma başlayacak.

Suriye helikopteri düşürüldü

Türkiye sınır ihlali gerekçesiyle Suriye helikopterini düşürdü. Paraşütle atlayan helikopter pilotlarının muhaliflerin elinde olduğu bildirildi.Türkiye nin
Suriye helikopterinin düşürülmesi AKP hükumetinin savaş yanlısı tutumunu sürdürmekte olduğu gerekçesiyle kamuoyunda tedirginlik yarattı.

Yeşil Gazete

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.