ManşetTürkiye

Türk Naziler Taksim’de

0

BDP milletvekillerinin Abdullah Öcalan’la görüşmek için, İmralı’ya gitmesine tepki gösteren ırkçı bir grup, Taksim’de yürüyüş düzenledi. Nasyonal Sosyalizmin simgesi çiftbaşlı kartal ile ay yıldız simgeli bayraklar taşıyan grup milliyetçi sloganlar da attı.

Genç Türk tarafından organize edildiği belirtilen ve “Büyük Türk Yürüyüşü” adı verilen yürüyüş, saat 14.00’de Galatasaray Lisesi önünde başladı. “Şehide saygı istiyoruz, Türk Milletine saygı istiyoruz” yazılı pankart açan eylemciler, “Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP”, “İmralı’yı basarız Apo’yu asarız”, “Türkiye Türk’tür Türk kalacak”, “Mecliste PKK istemiyoruz” şeklinde sloganlar attı.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a4ABldG8qwA

Grup adına basın açıklamasını okuyan Genç Türk Genel Başkanı Mehmet Esen, BDP’li milletvekillerinin İmralı’ya gitmesini eleştirdi


Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Milliyetçiliği ayaklar altına aldık” sözlerini eleştiren Esen, “Buradan Başbakana soralım. ‘Acaba biz bu ülkede Türk olmayacağız da ne olacağız. Gürcü mü olalım, Ermeni mi olalım, Kürt mü, yoksa Bedevi Arap mı olalım? Kendisi bundan utanabilir ama biz Türküz. Bundan da onur duyuyoruz” diye konuştu.

Hrant Dink’in katili, Ogün Samast’a tempo tutularak devam eden yürüyüş “Türkiye Türk’tür Türk kalacak” sloganları ile son buldu.

Fotoğraflar: Bülent Müftüoğlu

(Yeşil Gazete, DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.