ManşetTürkiye

Türk: Kürdistan’ın dört parçası birleşecektir

0

BDP Kızıltepe İlçe Örgütü tarafından düzenlenen şölende konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürtlerin senelerdir vermiş olduğu mücadelenin sonucunda Suriye’de kazanım elde ettiğini ve kazanımlarını selamladıklarını belirterek, “Herkes iyi bilsin ki Kürdistan’ın dört parçası birleşecektir” dedi.
BDP Kızıltepe İlçe Örgütü, “Özgür geleceğimiz özgür Önderlikle mümkündür” sloganıyla Şenyurt’ta şölen düzenledi. Şölene DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM Üyesi Mehmet Demir, BDP il ve ilçe yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları ile binlerce KİŞİ katıldı. Şölen alanında sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Öcalan”, “Bê serok jiyan nabe” ve “Şehîd namirin” sloganları atılırken, duvarlara PKK bayrakları, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri ile “Em şoreşa Rojava silav dikin”, “Özgür geleceğimiz özgür Önderlikle mümkündür”, “Sînorên ji dilê xwe me rakir ji navbera axan jî em ê rakin” pankartları asıldı.

PKK’nın çatışmalarda kaybettiği militanları için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Kürtlerin senelerdir vermiş olduğu mücadelenin sonucunda Suriye’de kazanım elde ettiğini ve kazanımlarını selamladıklarını belirterek, Kürtlerin büyük bedeller ödeyerek, özgürlük önündeki sınırları kaldırdığını vurguladı. Kamışlı’ya ve diğer bütün Kürt kentlerine, kasaba ve köylerine selam gönderdiğini belirten Türk, “Herkes iyi bilsin ki Kürdistan’ın dört parçası birleşecektir. Suriye’deki Kürtler örgütlü mücadeleleri sayesinde özgürlüklerine kavuşmuştur. Özgür kardeşlerimiz Şenyurt sınırına dayandılar. Özgürlük sesleri sınırları aşarak Kürdistan topraklarında yankı buluyor” dedi.

Batı Kürdistan Kürtlerinin özgürlük mücadelesinin Ortadoğu’da yaşayan tüm mazlum halkların umudu olacağını kaydeden Türk, senelerdir zulüm ve baskı altındaki Kürtlerin kendi özgürlükleri ve onurlu bir yaşam için büyük bedeller ödediğini ve bunun sonucunda tüm Ortadoğu halklarına bağımsızlık yolunu açtığını kaydetti.

ANF

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.