EğitimManşetTürkiye

Türk Eğitim-Sen’den ders programının iptali için dava

0

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen),  Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu kararı ile haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yapılmasının iptali istemiyle Danıştay‘da dava açtı.

Sendikadan yapılan açıklamada, Ağustos-2023 Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişikliklerin telafisi güç bazı sorunları da beraberinde getireceği ifade edildi:

“Türk Eğitim-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Tebliğler Dergisinin Ağustos 2023-2789-Ek 2 sayısında, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlenen haftalık ders çizelgeler konulu kararında, ‘seçmeli ders gruplarının en az ikisinden birer ders seçmelerinin zorunlu olması’ ve ortak dersler kısmında yer alan ‘İkinci Yabancı Dil dersi 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağı’ şeklindeki düzenlemelerin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebiyle Danıştay nezdinde dava açtık.”

Din ve ahlak dersleri artırıldı, yabancı dil, sanat ve spor dersleri azaltıldı

Bakanlığın 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanacak haftalık ders çizelgesini 29 Ağustos’ta MEB Tebliğler Dergisi’nde yayımlanmıştı.

Son olarak 2017’de yapılan değişiklikle ortaokullarda ve liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi ders saatleri “iki ders saati” olarak belirlenmiş; bazı temel derslerin saatleri düşürülürken haftada en az iki saat din dersi verilmesi zorunlu tutulmuştu.

Yeni hazırlanan programda ise yabancı dillerle ilgili seçmeli dersler kaldırıldı, sanat ve sporla ilgili seçmeleri dersler daraltıldı. İlkokul ve ortaöğretimde din dersleri sayısı ise artırıldı.

İlk ve orta öğretimde din dersi 16 saate çıkarıldı, yabancı dil, spor ve sanat dersleri daraltıldı

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.