Ekolojiİklim KriziManşet

Turgut Köyü’nde gönüllüler ve Kaymakam arasında ekipman gerilimi

0

Haber: Metin Yoksu

*

İklim krizine bağlı aşırı sıcaklar ve kuraklığın etkisiyle Ege ve Akdeniz bölgesinde ortaya çıkan yangınlar birinci haftasını geride bıraktı.

Marmaris‘in Turgut Köyü‘ndeki yüksek rakımlı bölgede de gönüllüler ve itfaiye ekipleri alevlerle mücadele ederek yangının yola inmesini önlemeye çalışıyor.

Bölgeyi incelemeye gelen eski Batman Kayyımı ve şu anki Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ile gönüllüler arasında ekipmanlar konusunda tartışma yaşandı.

‘Donanımınızla gelin’

Aksoy ve gönüllüler arasında yapılan diyalogun ardından gönüllülerin “Gaz maskesini yakınlardan temin edebileceğimiz bir yer var mı” sorusuna Aksoy şu yanıtı verdi: “Bakın siz gönüllü geldiniz destek olmaya geldiniz. Ve bir şey istiyorsunuz.”

Gönüllülerin “Hayır istemiyoruz biz sizden iletişim istiyoruz” ve “Biz devletin imkanlarını istiyoruz” şeklinde yanıt vermesinin ardından Aksoy ise kameraların kapatılmasını isteyerek “Geliyorsanız donanımızla gelin” dedi.

Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından ise Aksoy geri adım aktaran gönüllülerin talep ettiği uzman bir AFAD gönüllüsünün alanda olması talebi kabul ederek alandan ayrıldı.

Linç girişimi

Çalışmalar sürerken yaşanan gerginlikler ise bununla sınırlı değil. Gönüllülerin dinlenme alanında bir kişinin hırsızlık yaptığı iddiası üzerine jandarma ekipleri ismi öğrenilemeyen bir şahsı GBT yapması sonucu hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesi ile şahsı gözaltına aldı.

Bu sırada gönüllüler arasında olan bir kişinin “Ormanı bu yaktı” diye bağırması üzerine alanda bulunan onlarca kişi jandarma ekiplerinin gözaltına aldığı sırada linç etmeye kalktı. Jandarma ekiplerinin hızlı müdahalesi üzerine şahıs yangın alanından hızlıca uzaklaştırıldı.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.