İklim KriziManşet

Tunç Soyer’den Karbon 0 – Dünya 1 kampanyasına destek

0

İklim krizinin yıkıcı etkilerine karşı en savunmasız ülkelerden biri olan Türkiye’de “İklim Acil Durum İlan Edilsin” talebiyle change.org/iklimacildurumu adresinde imza kampanyası başlatan genç iklim aktivistleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile buluştu.

Görüşmenin ardından Soyer, Change.org’da karar verici profili açarak gençlerin kampanyasına destek mesajı yayınladı.

İklim Acil Durumu” kampanyaları için toplanan 33 bini aşkın imzayı Tunç Soyer’e teslim eden gençler, taleplerini dile getirdi ve kampanyalarını anlattı.

Gençlerin #Karbon0Dünya1 pankartını imzalayan Soyer, 2030’a kadar emisyonları yüzde 40 azaltma hedefinde olduklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ayrıca “Biz insanlar merkezde olmamalıyız, her şey birbirine bağlı. 1,5 derece hedefi için sorumluluk almalıyız, yoksa gezegeni hasta ediyoruz.

Doğayla uyumlu bir yaşam mümkün, bunun için de mücadeleye devam edeceğiz. Siz gençlerle bir arada olduğumuza, aynı yolda yürüdüğümüze çok mutluyum” yorumunda bulundu. Görüşmenin ardından Tunç Soyer, gençlerin kampanyasına şu cevabı verdi:

“Karbonsuz bir gelecek için gençlerin Karbon 0- Dünya 1 kampanyasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben de destek veriyorum. Gezegenimiz 1,2 santigrat derece ısındı. Bu sorunla mücadele için doğayla uyumlu bir yaşamın mümkün olduğunu her yerde anlatmalıyız. Çünkü biz de doğanın bir parçasıyız. Doğanın bir parçası olduğumuzu idrak edip, merkeze kendimizi koymaktan vazgeçersek doğayla barışık bir hayatı yaşamaya başlarız. Biz tepeden baktık, doğayı istediğimiz gibi şekillendirip değiştirebileceğimizi düşündük ve onun üzerinde bir hakimiyet kurmaya kalktık. Gezegeni hasta ettik. İyileştirmek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Aksi halde hiçbirimiz iyi olamayız.”

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.