Firmadan yapılan açıklamada aşının ‘birinci nesil Covid-19 aşılarının’ oluşturduğu etkiye nazaran birçok farklı koronavirüs varyantına karşı bağışıklık tepkisini artırabileceği belirtildi. Şirket, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün sponsorluğunda yürütülen denemelerde aşının 60 yaşın üzerinde olan 20 gönüllüye uygulanacağını bildirdi.
‘Yaşlı nüfusun korunmasında etkili olabilir’
Manchester Üniversitesi’nde onursal klinik başkanı Andrew Ustianowski de, “GRT-R910’un bir güçlendirici aşı olarak güçlü, dayanıklı ve geniş bağışıklık tepkileri ortaya çıkaracağını düşünüyoruz. Bunların koruma noktasında kritik olması muhtemel. Özellikle hastaneye yatış ve ölüm riski altında olan savunmasız yaşlı nüfusun korunması konusunda aşının etkili olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Gritstone CEO’su Dr. Andrew Allen ise bağışıklık tepkisinin ‘aynı aşının ek bir dozundan daha fazla fayda’ sağlayabileceğini belirtti.
Gritstone firması, deneme sonuçlarının 2022 yılı başlarında alabileceklerini duyurdu