ManşetTarım-Gıda

“TÜGİDER istiyor, ya siz?”

0

Fikir Sahibi Damaklar/Slow Food Türkiye hareketi, Tüm Gıda İthalatçıları Derneği’nin (TÜGİDER) “GDO’lu soya” ithalatı izni isteğine karşı sosyal medyada imza kampanyası başlattı.

TÜGİDER’in geçtiğimiz günlerde Biyogüvenlik Kurulu’na başvurarak GDO’lu 3 soya türünün gıda amaçlı ithalatına izin verilmesini talep etmesi üzerine başlatılan kampanyada özellikle TÜGİDER’in üye firma ve kuruluşlarına “Siz, TÜGİDER’in bu başvurusunu onaylıyor musunuz? Siz, çocuklarımızın GDO’lu gıdaya maruz kalmasına razı mısınız? Yoksa, biz bugün ne kadar para kazandığımıza bakarız, mı diyorsunuz?” sorusu soruluyor.

Kampanyaya imza atarak destek vermek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz. 150’nin üzerinde üyesi bulunan TÜGİDER’e üye firmaların listesine de bu adresten ulaşabilirsiniz.

Biyogüvenlik Kurulu 10 Ocak 2012’de gerçekleştirdiği toplantıda yeni bir karar almış, TÜGİDER’in 29.11.2011 tarihli 3 soya çeşidinin (MON 40-3-2, A2704-12 ve MON89788) gıda amaçlı kullanımına izin verilmesi yönündeki talebin daha önce Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu’nun ve ÜNAK Gıda ve Kimyevi Maddeler San. Tic. Ltd. Şirketi’nin bu kapsamda yaptığı iki başvuruyla birleştirilerek yeni başvuru olarak değerlendirilmesine ve bilimsel komitelerin hazırlayacakları değerlendirme raporlarının bu başvuru için de geçerli olmasına karar verilmişti.

3 soya geni için izin çıkarsa ilk kez doğrudan gıdada kullanılmak üzere genetiği değiştirilmiş soya ithalatı izni verilmiş olacak.

(Yeşil Gazete, TarımDünyası)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.