ManşetTürkiye

TÜBİTAK reddetti, Harvard davet etti: Manisalı liseliler ABD ve Almanya yolcusu

0

Türkiye’de gurur verici başarılara bir yeni imza da Manisalı gençlerden geldi.

Manisa’da özel okul öğrencilerinin TÜBİTAK tarafından “eksik belge” nedeniyle kabul görmeyen 2 projesi, Harvard Üniversitesi’nin ilgisini çekti.

Harvard’dan kimya ve biyoloji alanındaki çalışmalarıyla davet alan 4 öğrenci, büyük gurur yaşadı.

Biyoloji öğretmeni Nuray Avcı eşliğinde 10’uncu sınıf öğrencisi Göktuğ Altıparmak ve 11’inci sınıf öğrencisi Seda Erol‘un melisa, okaliptüs ve karanfil yağlarının havadaki bakteriler üzerindeki etkisi ve bu yağların bakterileri temizlemesine yönelik projesi, büyük ilgi gördü.

Harvard Üniversitesi’nden davet alan projeyi anlatan biyoloji öğretmeni Nuray Avcı, “Projemizi ağustos ayından bu yana hazırlıyoruz. İnsanların toplu olarak yaşadığı hastaneler, toplu taşıma araçları, okullar gibi alanlarda üst solunum yolu hastalıklarının çoğaldığını tespit ettik. Bununla ilgili olarak havalandırmaların rutin temizliğinin yapılması gerekiyor; ancak bu temizlikte kullanılan maddeler tamamen kimyasal olup, alerjiye neden olabiliyor. Biz yaptığımız çalışmada doğal ürünler olan aynı zamanda antiseptik özelliğini bildiğimiz melisa, okaliptus ve karanfil yağlarını kullandık. TÜBİTAK için başvurduğumuz bu proje için Harvard’dan davet aldık” dedi.

Manisalı liseliler hem Harvard’a hem de Almanya’da yapılacak Uluslararası Sanat ve Bilim Konferansı‘na katılacak.

 

(CNN Türk)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.