Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

TTB’den aşı karşıtı açıklamalar yapan Dr. Ümit Aktaş’a ceza

0

Twitter paylaşımlarını sınırladı

Evrensel‘in aktardığına göre; aşılar hakkında yanlış bilgi yayıp 400 TL’ye zerdeçal kapsülü pazarlayan Ümit Aktaş’ın tweetlerine Twitter tarafından da uyarı getirilmiş ve paylaşımları sınırlandırılmıştı.

Türk Tabipleri Birliği, Üsküdar’da yapılan aşı karşıtı mitingde konuşan ve “Aşı yapan hekimler yargılanacaklar” diyen Dr. Bilgehan Bilge hakkında da soruşturma başlatmıştı.

Aktaş’tan açıklama: Doğru bildiklerimi söylemekten vazgeçmeyeceğim

İtiraz sürecini başlatacağını belirten Dr. Ümit Aktaş şunları söyledi:

“Bana vermeye çalıştıkları meslekten geçici süreyle alıkoyma cezası, TTB’nin zaten azalan itibarını tamamen yok etmekten başka bir işe yaramayacaktır. TTB, Türk hekimlerinin meslek birliğidir. Görevi, hekimlerin çalışma koşulları ve özlük hakları ile ilgili çalışmaktır. Oysa mevcut TTB yönetimi, adeta bir siyasi parti gibi davranarak, kendi görüşüne uygun olmayan her düşünceyi ve hekimleri sindirmeye, susturmaya uğraşmakta; toplum sağlığı için çalışmak yerine, Türk Hekimlerinin çağdaş ve demokratik düşünceleri ile siyaset üstü olan aydın ve modern gücünü kendi emelleri doğrultusunda kullanarak baskıcı bir tavır izlemektedir. Bu yönetim, Türk hekimlerini temsil edemez! Uyguladıkları baskılar beni yıldıramaz, doğru bildiğimi söylemekten ve toplum sağlığı için konuşmaktan vazgeçmeyeceğim!”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.