TTB: Salgın yine kontrolden çıkıyor

TB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, normalleşme sonrası vaka artışını değerlendirdi: Ağustos ayının sonu, Eylül’ün başı Türkiye yine 40 binli rakamlara ulaşır. Aynı sonbaharı ve kışı tekrar edeceğiz gibi görünüyor.” 
Koronavirüs kısıtlamaların 1 Temmuz’da tamamen kaldırılmasından bu yana Covid-19 vaka sayılarındaki artışı değerlendiren TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, “Bayram’dan önce 6 bin yeni vaka ilanı vardı ama şimdi aranın açıldığını ve 9 binlik bir fark oluştuğunu görüyorsunuz. Türkiye’de salgın yine kontrolden çıkıyor” ifadelerini kullandı.

‘Eylül başı vakalar 40 binli rakamlara ulaşır’

TTB’nin bayram sonrası için yaptığı vaka sayısı tahminini hatırlatan Prof. Bulut şunları söyledi:

“Bayramdan önceki tahminlerimizde bayramdan sonra bu rakamın 10 bini geçeceğini zaten öngörmüştük ve yine söylüyoruz: Ağustos ayının sonu, Eylül’ün başı Türkiye yine 40 binli rakamlara ulaşır. Türkiye geçtiğimiz yıl 60 binli rakamlarla rekor kırmıştı ve Avrupa’da birinci sıraya oturmuştu. Dünyada ilk dört ülke arasında yer aldı. Aynı sonbaharı ve kışı tekrar edeceğiz gibi görünüyor.”

‘Önlem alarak okullar açılmalı’

Prof. Dr. Bulut, TTB’nin okulların açılması hakkında görüşlerini ise şöyle açıkladı:

“TTB, önlemler alınarak okulların açılması gerektiğini savunuyor. Okullar bir pandemide en son kapatılması ve en ilk açılması gereken yerler, nedenleri de var. Eğitimde eşitsizlik, ileri yansıyan büyük bir sorun yaratıyor. Çocuklarımızın üçte ikisi uzaktan eğitime ulaşamıyorlar. Varsıl aileler çocuklarına özel ders aldırabilirler ama dar ve orta gelirli ailelerin bunu başarabilme ihtimali yok. Geleceğe büyük bir sorun olarak yansıyacak” diye aktardı.

Bazı ülkelerde 12 yaş üstüne aşı uygulamalarının başladığını vurgulayan Prof. Bulut, okulların şu önlemlerle açılması gerektiğini kaydetti:

“Okul çalışanlarının bağışıklaması yüzde 95-100 gibi bir oranla tamamlanır. 12 yaş üstüne aşı bazı ülkelerde başladı. Daha küçük yaş gruplarında risk yok, ölüm oranı neredeyse hiç yok. Bu nedenle okullarımızın önlemler alınarak, mesafe ve hijyen korunarak sınıflarımızda seyreklik sağlanarak, emlak piyasasında patlama sonucu oluşan boş plazaları Eğitim Bakanlığı kullanarak ve sınıfları seyreltmeye yönelik daha fazla eleman alarak pandemi döneminde eğitimde eşitlik yaratılabilir.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR