SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

TTB: Bir günde beş sağlıkçı koronavirüs yüzünden öldü

0

Sağlık Bakanlığı‘nın resmi verilerine göre, bir günde en az 1500 civarında kişi koronavirüse yakalanır ve ölüm-ağır hasta sayıları hızla artarken, sağlık çalışanları da isyanlarını sosyal medyadan duyuruyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki hastanelerin yoğun bakımlarında yer kalmadığını, virüse yakalanan ve hayatını kaybeden meslektaşlarının sayısının her geçen gün arttığını ve tükenme noktasına geldiklerini anlatan sağlık çalışanlarının son isyanını Türk Tabipleri Birliği (TTB) dillendirdi. 

TTB’nin açıklamasına göre sadece dün beş sağlık çalışanı koronavis nedeniyle yaşamını yitirdi.

Buna göre, Dr. Nevruz Erez, Dr. Muhannad Mushavah, hemşire Seyhan Şahin, Kerim Koçoğlu ve Hasan Aslan isimli sağlık çalışanları, dün koronavirüs nedeniyle hayatlarını kaybetti.  Iğdır Eski İl Sağlık Müdürü Dr. Nevruz Erez Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi’nde, Dr. Muhanned Mushavah ise Şanlıurfa Göçmen Sağlığı Merkezi‘nde görev yapıyordu.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan TTB, şunları söyledi: “Söz bitti. Beş sağlık çalışanını daha Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle yitirdik. Sözcüklerin tam anlamıyla canla başla mücadele ediyoruz ve… #Ölüyoruz”

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.