SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

TTB Başkanı Fincancı: Üç-dört hafta kapanma ve seyahat kısıtlaması şart

0
Türk Tabipleri Birliği (TBB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelele ilgili olarak  “Zorunlu işyerleri dışında, toplu bulunulan mekanlara esnaf ve çalışanı mağdur etmeden üç-dört hafta kapanma ve şehirlerarası seyahatin kısıtlanması yaptırımları elzem görünüyor” dedi.

“Özellikle eşitsizlikler açısından, işçi sınıfının, yoksul kesimin yaşadığı mahallelerde insanlar nispeten küçük evlerde çok kişi bir arada yaşıyorlar. Bu bulaşmayı artıran bir etken. Oysa mahallelerindeki parklara, yeşil alanlara gidip sosyal mesafe içinde gidip yürüyüş yapabilmeleri sağlık bakımından daha önemli.”

‘Bireysel hareketlilik denetimli serbest bırakılmalı’

Küçük evlerde uzun süre kalabalık nüfusla kapalı kalmanın getirdiği kadına ve çocuğa şiddet ve cinsel suçlarda artışa da dikkat çeken TBB Başkanı, toplumsal hareketliliği kısıtlarken, bireysel hareketliliği denetim altında serbest bırakmakta yarar olduğuna değindi.

Fincancı, “Bu 65 yaş üstü bakımından da önemli. Ancak zorunlu işyerleri dışında, toplu bulunulan mekanlara esnaf ve çalışanı mağdur etmeden 3-4 hafta kapanma ve şehirlerarası seyahatin kısıtlanması yaptırımları elzem görünüyor. Yakında hastaneler ve sağlık çalışanları hasta yükünü taşıyamaz duruma gelmemeli.” diye konuştu. 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.