TTB Başkanı Fincancı: Üç-dört hafta kapanma ve seyahat kısıtlaması şart

Türk Tabipler Birliği Başkanı Fincancı, bugünkü kabine toplantısı öncesi uyardı: Kapanma ve toplumsal hareketliliğin kısıtlanması, maske ve el temizliği kadar gerekli, ancak bu sokağa çıkma yasağına dönüşmemeli.
Türk Tabipleri Birliği (TBB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelele ilgili olarak  “Zorunlu işyerleri dışında, toplu bulunulan mekanlara esnaf ve çalışanı mağdur etmeden üç-dört hafta kapanma ve şehirlerarası seyahatin kısıtlanması yaptırımları elzem görünüyor” dedi.

“Özellikle eşitsizlikler açısından, işçi sınıfının, yoksul kesimin yaşadığı mahallelerde insanlar nispeten küçük evlerde çok kişi bir arada yaşıyorlar. Bu bulaşmayı artıran bir etken. Oysa mahallelerindeki parklara, yeşil alanlara gidip sosyal mesafe içinde gidip yürüyüş yapabilmeleri sağlık bakımından daha önemli.”

‘Bireysel hareketlilik denetimli serbest bırakılmalı’

Küçük evlerde uzun süre kalabalık nüfusla kapalı kalmanın getirdiği kadına ve çocuğa şiddet ve cinsel suçlarda artışa da dikkat çeken TBB Başkanı, toplumsal hareketliliği kısıtlarken, bireysel hareketliliği denetim altında serbest bırakmakta yarar olduğuna değindi.

Fincancı, “Bu 65 yaş üstü bakımından da önemli. Ancak zorunlu işyerleri dışında, toplu bulunulan mekanlara esnaf ve çalışanı mağdur etmeden 3-4 hafta kapanma ve şehirlerarası seyahatin kısıtlanması yaptırımları elzem görünüyor. Yakında hastaneler ve sağlık çalışanları hasta yükünü taşıyamaz duruma gelmemeli.” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR