ManşetTürkiye

TSK Roboski’nin baş sorumlusu Erten’e şeref madalyası verildiğini doğruladı

0
Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Genelkurmay Başkanlığı, 34 köylünün öldürüldüğü Roboski katliamı ve iki pilotun ölümüne neden olan Türkiye’ye ait keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesi konusunda “komuta zafiyeti” eleştirilerine maruz kalan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten’e, 28 Kasım’da TSK Şeref madalyası verildiğini doğruladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten‘e madalya verilmesine ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, “TSK Savaş Takdirnamesi Madalya ve Nişan Yönetmeliği gereğince, bir yıl Kuvvet Komutanlığı veya Jandarma Genel Komutanlığı görevi yapanlara TSK Şeref Madalyası verilmektedir” denildi.

Genelkurmay,Taraf gazetesinin ısrarla sorduğu sorular üzerine, TSK’nın internet sitesinden dün beş maddelik bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Erten’e “TSK Şeref Madalyası” verildiği bildirildi.

Hüseyin Özkaya’nın Taraf’taki haberine göre; Genelkurmay Karargâhı’nda 28 Kasım’da yapılan törende, Erten ile birlikte Kuvvet Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı görevlerinde birer yılını dolduran Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’ya, “TSK Şeref Madalyası”, YAŞ kararları ile Orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi’ye ise, “TSK Üstün Hizmet Madalyası”nın verildiğinin duyurulduğu açıklamada, şunlar kaydedildi:

“TSK Savaş Takdirnamesi Madalya ve Nişan Yönetmeliği gereğince, bir yıl Kuvvet Komutanlığı veya Jandarma Genel Komutanlığı görevi yapanlara TSK Şeref Madalyası, Orgeneral ve Oramiral rütbesine terfi edenlere ise, TSK Üstün Hizmet Madalyası verilmektedir. ‘TSK Şeref Madalyası’ uygulaması 1972 yılında başlamış ve 83 Orgeneral/ Oramiral’e verilmiştir. ‘TSK Üstün Hizmet Madalyası’ uygulaması ise, 1973 yılında başlamış ve bugüne kadar 200 askerî personele verilmiştir.”

(T24, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.