DünyaManşet

Trump’dan valiye: Çevrecilere rağmen ormanları temizlemeliydin. Artık bitti, kendini topla

0

ABD Başkanı Trump,Kaliforniya eyaletindeki orman yangınlarından sorumlu tuttuğu Vali Gavin Newsom’u eyalete yangın söndürme çalışmaları için verilen federal yardımı kesmekle tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump orman yangınlarıyla boğuşan Kaliforniya eyaletini, yangın söndürme çalışmalarına verilen federal fonları kesmekle tehdit etti. Trump, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’la Twitter’dan girdiği atışmada “Her yıl aynı şey oluyor, Kaliforniya yanıyor ve Newsom, Federal Hükümet’e $$$ yardımı için geliyor. Artık bitti. Kendini toparla” dedi.

Kaliforniya’da geçen haftalarda yaklaşık 100 bin dönüm arazi orman yangınlarından dolayı kül olmuş ve binlerce kişi evini tahliye etmek zorunda kalmıştı. Trump ise yangınlardan valiyi sorumlu tutarak “Orman yönetiminde berbat bir iş çıkardı. Onunla ilk tanıştığımız günden itibaren, patronlarının ve çevrecilerin TALEPLERİNE rağmen ormanları ‘temizlemesi’ gerektiğini söyledim. Her yıl aynı şey oluyor, Kaliforniya yanıyor ve o Federal Hükümet’e $$$ yardımı için geliyor. Artık bitti. Kendini toparla” dedi.

Newsom ise “İklim değişikliğine inanmıyorsunuz. Bu konuşmadan muaf tutuldunuz” yanıtını verdi. Trump, geçen yıl 86 kişinin ölümüne sebep olan yangınlarda da federal yardımı kesmekle tehdit etmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.