Koronavirüs SalgınıManşetSağlık

Trump ulusa seslendi: Avrupa’dan ABD’ye seyahatler bir ay askıya alındı

0

Televizyondan ulusa sesleniş konuşması yapan ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde de can almaya başlayan koronavirüsle mücadele etmek üzere Avrupa Birliği’nden ABD’ye yapılacak seyahatleri askıya aldığını açıkladı. Birliğin Çin’den gelenlerin seyahatlerinin kısıtlanması konusunda yeterince hızlı davranmadığını söyleyen Trump. cuma günü yürürlüğe girecek kararın Birleşik Krallık‘ı kapsamadığını belirterek,  “Güçlü ama gerekli önlemler almamız gerek” dedi.

ABD’de şu ana kadar 1301 vaka görüldü, 38 kişi hayatını kaybetti.

BBC‘nin aktardığına göre, Türkiye‘yi kapsamayan karardan etkilenecek Schengen Bölgesi’ndeki 26 ülke şöyle: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre.

Bu arada Amerikan Profesyonel Basket Ligi’nde (NBA) kalan tüm maçlar süresiz ertelenirken, New York’ta her yıl yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı St. Patrick Day Yürüyüşü de tarihinde ilk kez iptal edildi.

Konuşmasında ABD Kongresi’ne de çağrıda bulunan Trump, koronavirüs salgınının Amerikan ekonomisine olumsuz etkilerinin giderilmesi için vergilerin azaltılması gerektiğini vurguladı ve Kongre üyelerinden destek istedi. Trump, küçük işletmelere de milyarlarca dolar kredi vermeyi planladıklarını açıkladı.

Koronavirüs nedeniyle New York Borsası’nda Dow Jones Endeksi Şubat ayından bu yana yaklaşık yüzde 20 düşmüştü.

‘New York’da karantina bölgesi’

New York Valisi Andrew Cuomo Çarşamba günü koronavirüsle mücadele amacıyla eyaletin kuzeyindeki New Rochelle kentinde 1,6 kilometre uzunluğunda bir alanda “karantina bölgesi” oluşturulduğunu açıklamıştı.

Yaklaşık 77 bin nüfuslu New Rochelle’de ulusal muhafız birlikleri de görev yapacak. Ulusal muhafız birlikleri, sokakların temizlenmesine ve halka yiyecek dağıtılmasına yardımcı olacak. New York’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki kentte okullar ve ibadethaneler de iki hafta kapalı olacak.

Washington’da acil durum

Başkent Washington DC‘de de “acil durum” ilan edildi.  Belediye Başkanı Muriel Bowser, yaptığı basın toplantısında, bölgede artan Covid-19 vakaları nedeniyle acil durum ilan ettiklerini duyurdu.

Washington’da şu ana kadar dört vaka tespit edilirken, bölgenin çevresinde yer alan Maryland ve Virginia eyaletlerinde dokuzar vaka bulunduğu bildirildi.

İstatistik sitesi Worldometers’a göre Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıkan koronavirüsün tespit edildiği kişilerin sayısı 126 bini, virüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı yüzünden ölenlerin sayısı 4 bin 600’ü aştı. Dünya Sağlık Örgütü, Çarşamba günü koronavirüsü “pandemi” (salgın) olarak sınıflandırmıştı.

Virüs Türkiye dahil 120’den fazla ülkeye yayılmış durumda.

You may also like

Comments

Comments are closed.