DünyaManşet

Trump seçimlerde resmen aday

0

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin ulusal kurultayının son gününde yaptığı konuşmada 3 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde yeniden aday olmayı kabul ettiğini açıkladı. Böylece Trump’ın adaylığı resmi olarak kesinleşmiş oldu.

Trump, partisinin düzenlediği kurultayın ilk gününde oy birliğiyle yeniden aday gösterilmişti. DW Türkçe’nin haberine göre üç gün süren ve ağırlıklı olarak sanal ortamda gerçekleştirilen kurultayın sonunda Beyaz Saray‘ın bahçesinde bulunan bin 500 civarında partiliye seslenen Trump, “Şükran dolu bir kalple bu gece Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı adaylığını kabul ediyorum” dedi.

‘Mesele Amerikan rüyasını kurtarmak’

Trump konuşmasının devamında koronavirüsle mücadeleyi artıracağını vaat etti ve şunları söyledi:

Son aylarda, ulusumuz ve tüm gezegenimiz yeni ve güçlü bir düşmanla karşı karşıya kaldı. Virüsü yeneceğiz, pandemiyi sonlandıracağız ve krizden daha da güçlenerek çıkacağız.

Koronavirüse karşı etkili bir aşı geliştirilmesine yönelik çalışmalara da değinen Trump, yılbaşından önce aşının üretilmiş olacağını savundu. Trump Demokratlar’ın başkan adayı Joe Biden için de “Amerikan istihdamının yok edicisi” ifadesini kullandı. Biden’in seçilmesi durumunda ülkenin altından kalkabileceği krizlerin daha da derinleşeceğini ileri süren Trump, “Mesele Amerikan rüyasını kurtarıp kurtaramayacağımız” diye konuştu.

Trump, yeniden seçilmesi halinde istihdam, ekonomi, sağlık, dış ilişkiler ve uzay gibi alanlarda yenilikler ve iyileştirmeler yapacağı sözünü veriyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.