DünyaManşet

Trump pes etmiyor: Onları ‘üçüncü’ kez yenebilirim

0

Florida eyaletinde, Muhafazakâr Siyasi Eylem Konferansı‘nda (CPAC) konuşan Trump, 2020 seçimlerini kendisinin kazandığı yönündeki iddiasına devam etti. Temsilciler Meclisi ve Senato seçimlerinin yapılacağı 2022 seçimlerinde kaybedilen oyların tekrar ele geçirilmesine yardımcı olacağının sözünü veren Trump şunları söyledi: 

“Sizlerin yardımıyla Temsilciler Meclisi’ni geri alacağız, Senato’yu geri kazanacağız ve ardından Cumhuriyetçi bir Başkan Beyaz Saray’a muhteşem bir dönüş yapacak. Merak ediyorum kim olacak! Kim, kim, kim olacak? Merak ediyorum.” 

Bir önceki seçimlerde asıl kazananın kendisi olduğu iddasını yineleyen Trump, “Beyaz Saray’ı kaybettik. Ama kim bilir? Onları üçüncü kez yenmeye karar verebilirim” dedi.

‘Biden ülkeyi sosyalizme sürüklüyor’

Biden yönetiminin ilk haftası  sert bir dille eleştiren eski ABD Başkanı Trump, Demokrat Başkan’ın ülkeyi “radikal sol” politikalarla “sosyalizm”, hatta “komünizm”e sürüklediğini ileri sürdü.

Bazı Cumhuriyetçi senatörlerin de 6 Ocak’taki kongre baskını sonrası başlatılan azil sürecine destek vermeleri üzerine başlayan “yeni parti” tartışmalarına da yanıt veren Donald Trump,  bu konuyu danışmanlarıyla istişare ettiğini ve bu yönde planları bulunmadığını söyledi: “Yeni parti kurmayacağız. Cumhuriyetçi partimiz var. Partiyi birleştirip her zamankinden daha güçlü hale getireceğiz. Yeni bir parti kurmuyorum.” 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.