LGBTİ+Manşet

Trans kadınlar İHD Adana’da buluştu

0

Queer Adana’nın desteğiyle 4 Ocak 2015 Pazar günü İHD (İnsan Hakları Derneği) Adana Şubesi’nde Trans kadınlar bir araya gelerek trans ve seks işçisi olmanın zorluklarını tartıştılar.

8...

Queer Adana’dan Sercan Ceyhan’ın Pembe Hayat.org’da yer alan haberine göre Adana için bir ilk olma özelliğini taşıyan buluşmaya Mersin 7 Renk Trans Komisyonu Başkanı Ece Yiğit, Mersin 7 Renk üyesi trans seks işçisi Meltem Ersoy, Pembe Hayat Derneği’nden Ali Can Kalan, İHD Yönetim Kurulu Üyesi Ferit Etçi, Avukat Hakan Paydaş ve lgbti üyesi Murat Hoca konuşmacı olarak katıldı.

7

Meltem Ersoy’un moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda trans olmanın getirdiği sorunlar, seks işçilerinin yaşadığı sıkıntılar tartışıldı. Devlet ve polis şiddetine değinildi. Avukat Hakan Paydaş’ın da katılımıyla hukuksal hakların bilgilendirmesi yapıldı.

Toplantıda seks işçilerinin yasal hakları ve seks işçilerine yapılan hak ihlalleri tartışıldı ve katılımcılar hukuksal haklarının neler olduğu konusunda bilgilendirildi..

Toplantı sonrasında buluşmaları ayda bir kez tekrarlama kararı alan trans kadınlar  her ay Mersin 7 Renk üyesi Meltem Ersoy öncülüğünde ve Queer Adana katkılarıyla İHD’de buluşacaklar.

(Pembe Hayat.org)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.