LGBTİ+Manşet

Trans Efe Bal ayrımcılığa dikkat çekmek için soyunma eylemi yaptı

0

İtalya’da travestilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çeken eylemlerle tanınan Efe Bal, 1 Mayıs’ta Milano-Brüksel yolcu uçağında soyunma eylemi yaptı.

Trans birey Efe Bal, yolcuların bakışları arasında, eylemini transların ve seks işçilerinin uğradığı haksızlığa karşı yaptığını söyledi. Efe Bal, uçağın acil iniş yaptığı Milano Havaalanı’ndaki polis karakolunda gözaltına alındı.

“Terörist değilim, vücudumda bomba yok”

30 Nisan pazar gecesi Brüksel Havayolları’na ait uçakla Brüksel’e uçan Efe Bal, ertesi sabah aynı havayolu şirketinin Milano uçağına bindi. Uçuşun 50’nci dakikasında, yaklaşık 10 bin metre yükseklikte tuvalete gidip soyunan Efe Bal, yolcuların şaşkın bakışları arasında çıplak bir şekilde yerine oturdu.

Efe Bal, etrafını saran hosteslere, “Terörist değilim. Çıplak vücudumda bomba yok. Amacım, İtalyan devletinin fahişe haklarını tanıması ve haklarını vermesi. Brüksel uçağına bindim çünkü Avrupa ve İtalya Brüksel’den yönetiliyor. 1 Mayıs Dünya Emekçi Günü’nde sesimi duyurmak istiyorum” dedi. Uçak, Milano Havaalanı’na acil iniş yaptı.

“Amacım İtalyan basınında haber olmaktı”

Kendisini almak üzere uçağa gelen havaalanı polisine direnen Efe Bal, havaalanı polis merkezine götürüldü. İfade verdiği sırada büro kapısının açık olduğunu fark eden ve yerinden fırlayarak çıplak şekilde koşmaya başlayan Efe Bal, yolcuların bagaj bekleme salonuna giderek, eylemini yaklaşık dört saat daha sürdürdü. “Polisler çok nazikti. Bana hak verdiklerini söylediler. Evime kadar bıraktılar” diyen Efe Bal, bu eylemiyle amacına ulaştığını ve İtalyan basınında haber olduğunu söyledi.

(Duvar)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.