ManşetTürkiyeUncategorized

Trafik saldırganı baklavacılar tutuklandı

0

Pendik’te içinde hamile bir kadının da olduğu aracın yolunu keserek saldıran zanlı ifade vermek için Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi’ne gitti. Polis amiri ifade vermeye gelen zanlı Hasan Sel’i kapıda karşıladı. Saldırganlar Seydioğlu Baklavaları’nın sahibi Hasan Sel ve Hüseyin Sel tutuklandı.

Pendik’te D-100 Karayolu’nda emniyet şeridinden gelerek öne geçmeye çalışan ve daha sonra da yol vermediği gerekçesiyle yol kesip saldıran Hasan Sel ve kardeşi Hüseyin Sel, haklarındaki soruşturma nedeniyle ifade verdi. İfade vermeye gittiği karakolda polisler tarafından kapıda karşılanan Hasan Sel ve olay sırasında yanında bulunan kardeşi Hüseyin Sel, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Yunus Emre Bahçıvan ve eşi Ayfer Bahçıvan çiftine saldıran iki kardeş hakkında çıkan haberler ve şikayet üzerine “mala zarar vermek” ve “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçlarından soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında şüpheli Hasan Sel, ifadesi alınmak üzere Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi’ne geldi.

Ehliyetine geçici olarak el konuldu

Konuyla ilgili olarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri, aracın sürücüsü şüpheli Hasan Sel’e  toplamda bin 110 lira idari para cezası uyguladı ve ehliyetine de geçici olarak el konuldu. Zanlılar polis ifadesinde, emniyet şeridini kullanmadıklarını, şikayetçi çiftin üç kez kendi araçlarına çarptığını ve küfür ettiğini öne sürdü. Ayrıca iki araç arasında mesafe olmadığı için de aracın kaputunun üzerine çıktıklarını söylediler.

‘Camı açsaydı özür dileyecektik’

Hasan Sel savcılıktaki ifadesinde, emniyette verdiği ifadesini tekrar ettiğini belirterek, “Sadece camı açınca derdinin ve sıkıntının ne olduğunu sormak niyetindeydim. Kardeşim bir taraftan bana ‘Gerek yok gel gidelim, boş ver kötü saz sahibinindir’ şeklinde söylüyordu. Olayın bu aşamaya gelmiş olması nedeniyle bir anlık heyecanla, şahsın aynasına zarar verdim. İki araç birbirine bitişik olduğu için geçmek için diğer aracın kaputuna bastım. O anki psikolojimle kaputta zıpladım. Kesinlikle hamilelikle ilgili bir şey duymadım.” dedi.

Tahrik sonucu olmuş!

Olay sırasında üzerinde bulunan silahın taşıma ruhsatlı olduğunu kaydeden Hasan Sel, “Kesinlikle çıkarmam, teşhir etmem ve elimi belime dahi getirmem söz konusu değildir. Bu olay nedeniyle çok üzgünüm. Tahrik sonucu meydana gelmiştir. Kasten çarpma ve öncesinde hakaretler mevcuttur. Yine de şahısların uğradıkları maddi ve manevi zararları gidermek isterim. Bizim de çoluk çocuğumuz vardır. Ayrıca özür dilemek de isterim” ifadelerini kullandı.

Şüpheli Hüseyin Sel de savcılıktaki ifadesinde olay sırasında yaşadıklarını anlatarak, şunları söyledi: “Eğer camı açmış olsalardı özür dileyip ağabeyimi de alıp götürecektim. İçeriden kesinlikle bir ses duymadık. Ben bayanın olduğu hiçbir araçla diyaloğa kesinlikle girmem. Hamilelik olayını sosyal medyadan öğrendik. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm. Maddi manevi zararlarını giderip, özür dilemeye hazırım. Firmamız ve ailemiz bu durumdan zarar görmüştür. Biz de hakaret ve mala zarar verme nedeniyle şikayette bulunduk. Ancak duruma göre şikayetimizi geri çekeriz.”

Polis merkezinde işlemleri tamamlanan Sel kardeşler, “Kara, Deniz Hava veya demir yolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesinden de adli işlem yapılarak, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in tutuklanmasına karar verdi.

Polis amiri açığa alındı

Şüpheli Hasan Sel’i kapıda karşılayarak elini sıkan polis amiri ise sosyal medyada oluşan tepkinin ardından açığa alındı. İki kardeşin sahibi olduğu Seyidoğlu Baklava markasına ise sosyal medyada boykot kampanyası başlatıldı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.