ManşetTürkiyeUncategorized

Toplumsal Bellek Platformu’ndan Canan Kaftancıoğlu’na destek

0

Kaftancıoğlu, 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle yarın hâkim karşısına çıkacak

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘na “Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından açılan dava yarın görülmeye başlanacak.  Toplumsal Bellek Platformu, Kaftancıoğlu’na destek olmak amacıyla bir bildiri yayımladı. Platform, “CHP İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu’na açılan dava, İstanbul seçiminin kazanılmasındaki rolü nedeniyle iktidarın seçim yenilgisini birilerine fatura etmek istemesiyle doğrudan bağlantılıdır” dedi.

Platformun açıklamasında; “Öncesinde ona dair yürütülen karalama kampanyalarını, ithamları, hatta sosyal medyada ve bir takım yandaş basında linç girişimlerini kaygıyla izledik. Bu çeşit saldırıların kendi yakınlarımızı nasıl bizden aldığını gördük. Dini ve milli değerleri bahane ederek Sabahattin Ali’den bu yana ezber ettiğimiz cinayetleri nasıl yaşadığımızı en iyi biz biliriz!” ifadelerini kullanıldı.

Kaftancıoğlu hakkında üretilen sahte içerikler delil kabul edilerek açılan davanın zamanlamasına vurgu yapan platform, “Bizim için bu dava, ailemizin bir parçasına yapılan cezalandırma istemi değildir yalnızca. Aynı zamanda bu ülkede yakınlarımız nezdinde yıllarca mücadele ettiğimiz değerlerimiz, adalet, hak, hukuk ve eşitlik arayışına karşı başlatılmış olmasıdır. …. Sonuna kadar ailemizin baş tacının yanında olacağımızı bildiririz” denildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.