LGBTİ+Manşet

Tokyo’da eşcinsel çiftler, evliliğin sağladığı haklardan faydalanacak 

0
Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşayan ve çalışan eşcinsel çiftlerin, evli heteroseksüel çiftlerle aynı haklardan faydalanmasına karar verildi. Bu hakları resmiyete döken sertifikalar, çiftlere dağıtılmaya başlandı.

Söz konusu sertifikalar, LGBTQ çiftlerin lojman, sağlık ve diğer sosyal haklar konusunda diğer heteroseksüel evli çiftlerle aynı haklara sahip olmasına olanak sağlayacak.

Japonya’da daha önce, başkente bağlı Shibuya kasabası’nda 2015’te öncülük etmesiyle birlikte 200’den fazla küçük yerleşim biriminin yerel yönetimi, bu yönde adım atmıştı.

Sertifika, yasalar önünde farklı cinsiyete sahip evli çiftlere tanınan bütün yasal hakların verilmesini öngörmese bile başkentteki LGBTQ üyesi çiftler, son gelişmeyi memnuniyetle karşıladı.

Ayrımcılığın sona ermesi hedefleniyor

Amerikalı hayat arkadaşı Katie ile uzun zamandır birlikte yaşayan ve AFP‘ye konuşan Miki, “Benim en büyük korkum acil bir durumda bize bir çift gibi değil yabancı gibi davranmaları endişesiydi. Yerel yönetim tarafından onaylanan bu resmi belgelerin bundan sonra bu tür durumlarda daha etkili olacağını düşünüyorum” dedi.

Tokyo Valisi Yuriko Koike ise cuma günü 137 çiftin bu sertifikayı almak için resmen başvuruda bulunduğunu açıkladı.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.