ManşetYerel

TOKİ İzmir’de yürüyüş yolunu satışa çıkardı

0

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İzmir‘in Gaziemir ilçesindeki ‘Sevgi Yolu‘ olarak bilinen yürüyüş yolunu ve yeşil alan niteliğindeki 908 metrekarelik arsayı satışa çıkardı.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, duruma paylaştığı videoyla tepki gösterdi:

“Sevgi Yolu’nun binalaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Satışın iptali için dava açma hazırlığı yapıyoruz.”

ANKA Haber Ajansı‘nın aktardığına göre, araç trafiğine kapalı olduğu için yürüyüş yapılabilen alanın otopark olarak kullanılan kısmına TOKİ imzalı “Bu arsa satılıktır” ilanı asıldı.

Söz konusu alanın, TOKİ’nin 20-21 Nisan’da 18 ilde 188 muhtelif taşınmaz için düzenleyeceği müzayedede satışa sunulacağı belirtildi. KDV’den muaf tutularak satılacak arsa için belirlenen rakam ise 2 milyon 907 bin 360 lira olarak açıklandı.

Halil Arda, satış ilanının yer aldığı alandan paylaştığı videoda,”Gaziemirlinin şehir merkezinde rahat rahat yürüyebildiği, hava alabildiği Sevgi Yolu’nu da betona gömmek istiyorlar. Sevgi Yolu rekreasyon alanının içindeki imar planlarında otopark olarak görülen ve yıllardır imar planına uygun biçimde otopark olarak kullanılan bu alanın satılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

TOKİ ülkede satmadık yer bırakmadı

Alanda belediye hizmet binasının yanı sıra pazar yeri, alışveriş merkezleri, karakolun bulunduğunu; alanın bölgenin tüm otopark ihtiyacını karşıladığını kaydeden Arda, satılan alanda dört katlı bina yapılmak istendiğini açıklayarak, “Bu arazinin beton olması demek, halkımızın rahat edeceği alanların yok olması demek” şeklinde konuştu.

Arda tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

TOKİ, ülkede satmadık yer bırakmadı. Şimdi de sıra Sevgi Yollarına mı geldi? Bunu kabul etmiyoruz. Bu nedenle biz de bu satışının iptali için dava açma hazırlığı yapıyoruz.

Buranın kamunun yararına kullanılması bir zorunluluktur.

Gaziemirlinin nefes aldığı alanları beton haline getirmeye kimsenin hakkı yok. Siz Gaziemir’i de Gaziemirlileri de tanımıyorsunuz. Bu nedenle bu satışa katılacak müteahhitleri uyarıyorum. Satışa girmeyin.

Gaziemirlilerden aldığımız güçle Sevgi Yolu’nun binalaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Bunun hesabını 140 bin Gaziemirliye kimse veremez.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.