ManşetTürkiye

Tohum Takas Ağı: “Yerli Mısır patlasın, GDO’lu Mısır çatlasın”

0

Buğday Derneği, Tohum Takas Ağı kampanyasına 3 ve 4 Kasım tarihlerinde Şişli ve Kartal %100 Ekolojik Pazarlarda “Yerli Mısırları Patlatarak, GDO’lu Mısırları çatlatarak” başlıyor.

Buğday Derneği, %100 Ekolojik Pazarlardaki tüm organik ürün üreticileriyle birlikte tohumlara özgürlük için Tohum Takas Ağı Kampanyası’nı tanıtmak, atalık tohumların önemini vurgulamak üzere herkesi %100 Ekolojik Pazarlarda yerli mısır patlatmaya, paylaşmaya, yemeye çağırıyor. Dernek, bu etkinlikle GDO tehdidine de dikkat çekecek.

3 Kasım Cumartesi günü, Şişli %100 Ekolojik Pazar’da, 4 Kasım Pazar günü Kartal %100 Ekolojik Pazar’da patlatılacak yerli mısırlar, pazar müşterileri, kampanya destekçileri ve basınla paylaşılacak. Etkinliğe katılmak için Derneğin vereceği kâğıtlarla kendi külâhlarını yaptıktan sonra mısır patlatılan tezgâhların önünde sıraya girmek yeterli. Etkinliğe aralarında Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Nil Karaibrahimgil, Tuncel Kurtiz, Şehnaz Sam ve Leman Sam’ın da olduğu %100 Ekolojik Pazarın ünlü müdavimlerinin de katılması bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi için bugday.org ve yasasintohumlar.org/

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.