Kültür-SanatManşet

Tiyatroculardan Müjdat Gezen ile Metin Akpınar’a destek: Korkmuyoruz, susmuyoruz, biat etmiyoruz!

0

Kadıköy Tiyatroları Platformu, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in gözaltına alınmasına yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında Erdoğan’ın hedef göstermesinin ardından dün soruşturma açılmış, bugün de gözaltına alınmışlardı. İki sanatçı fadelerinin ardından adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla serbest bırakılmıştı.

Akpınar ve Gezen’in gözaltına alınmasına aralarında sanatçıların da olduğu bir çok çevreden tepki gelmişti. Kadıköy Tiyatroları Platformu, Akpınar ve Gezen’le ilgili olarak bir açıklama yaptı. Erdoğan’ı övmenin serbest, yermenin ise suç olduğna dikkat çekilen açıklamada, yapılmak istenenin sanatçılara ve sanatseverlere korku vermek olduğu belirtildi. Açıklamada “Korkmuyoruz. Düşüncelerimizi açıklamaktan vazgeçmiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkça hedef göstermesinin ardından polis ‘refakatiyle’ ifadeye alındı. İktidarın başı tarafından hedef gösterilmelerine yol açan şey düşüncelerini ifade etmeleri.

Övmek serbest, yermek suç. Tüm toplumun yakından tanıdığı iki sanatçıya reva görülen bu muamelenin biricik amacıysa sanatçılara ve sanatseverlere korku salmak.

Öyleyse açıkça söylüyoruz. Korkmuyoruz. Düşüncelerimizi açıklamaktan vazgeçmiyoruz.

Aynı gemide olmadığımızı açıkça ilan ediyoruz. Sanatçılar aydınlığa yelken açarlar, karanlığa, baskıya karşı saçtıkları ışıkla, akıntıya karşı kürek çekerler.

Metin Akpınar da Müjdat Gezen de memleketimizin tiyatro tarihinin parçasıdır. Onlara yapılan baskı ve haksızlık tüm tiyatroculara yapılmış sayılır.

Korkmuyoruz, susmuyoruz, biat etmiyoruz!

.

(Artı Gerçek)

You may also like

Comments

Comments are closed.