ManşetSeçim Günlüğü

TİP’in vekil adaylarından genç aktivistlere söz: İklim için biz de varız!

0

Yeşiller Partisi Eş Sözcüleri Koray Doğan Urbarlı ve Özlem Teke ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, genç aktivistlerin iklim kriziyle mücadele çağrısına kulak verdi.

İklim değişikliğine karşı mücadele eden birçok genç aktivist grubunu bir araya getiren Genç İklim Hareketi, Change.org üzerinden Türkiye’nin politikalarının şekillendirilmesinde rol oynayabilecek siyasi figürleri hedef alan “Gençlerin Seçim Çağrısı: İklim afetleri ve depremlerle mücadele edin” başlıklı bir kampanya başlattı.

‣ Yüzlerce aktivist iklim eyleminde siyasi partilere seslendi: İklimin şakası yok

İstanbul 2’inci Ve 3’üncü Bölge Milletvekili adayları olan Yeşiller Partisi Eş Sözcüleri Urbarlı ile Teke, genç iklim aktivistlerinin İklim Vaatleri‘ne imza atarak, seçilmeleri durumunda iklim krizine karşı mücadelelerini meclise taşıma sözü verdi.

Özlem Teke, Yeşiller Partisi’nin iklim krizini odağına alarak yola çıktığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Biz ciddi iklim politikaları üretmek ve tüm siyaseti etkilemek için Türkiye’de Yeşiller Partisi’nin çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz. Yeşiller, dünyada en kararlı, en ciddi iklim politikalarını üreten siyasi alanı oluşturuyor. İklim için biz de varız.”

Koray Doğan Urbarlı “Genç iklim aktivistlerinin istekleri, bizim isteklerimiz. Onların bugün ve yarın için istekleri, bizim vaatlerimiz” sloganıyla, “İklim için biz de varız” dedi.

‣ İklim İçin Gençlik hareketi kuruldu: Artık boş vaatler istemiyoruz

TİP lideri Erkan Baş da iklim aktivisti gençlerin adaylara yaptıkları çağrıya yanıt vererek, iklim felaketleri ve depremlere karşı bilimin yanında olacağını açıkladı ve genç aktivistlere iklim kriziyle mücadele sözü verdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.