DünyaManşetMedya-İnternet

TİME Dergisi 2022 yılının kişisi olarak Zelenski ve Ukrayna Ruhu’nu seçti

0
ABD’de yayımlanan Time dergisi, Rusya’nın işgaline karşı ülkesinde ve dünyada “direnişin sembolü” olan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’yi, “yılın kişisi” seçti.

Time Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Edward Felsenthal  “Ukrayna savaşı ister umut ister korku uyandırsın, Vladimir Zelenski, dünyayı yıllardır görmediğimiz şekilde seferber etti. Bu yılki seçimin sonucu hiç bu kadar net olmamıştı” dedi.

Felsenthal, 24 Şubat’ta Rus bombardımanının başlamasının ardından ve işgali takip eden haftalarda Vladimir Zelenski’nin, Kiev‘den kaçmama, kalma ve destek toplama kararının çok önemli olduğuna vurgu yaptı:

“25 Şubat’ta bakanlar kurulunun ve ülkesinde sivil toplumun sağlam ve yerinde olduğunu gösteren ilk 40 saniyelik Instagram gönderisinden parlamentolar, uluslararası kuruluşlara Dünya Bankası ve Grammy Ödülleri gibi kurumlara uzaktan yaptığı günlük konuşmalarla Vladimir Zelenski sürekli dünyanın dört bir yanına ulaştı.”

Time’ın 1927’den bu yana her yıl düzenlediği ‘yılın kişisi’ için okur oylamasında yaklaşık 60 kişi yarıştı. Diğer adaylar arasında  Elon Musk, Jeff Bezos, Tom Cruise, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, K-pop grubu BTS, iklim aktivisti Greta Thunberg, YouTuber MrBeast, İran’daki kadım eylemciler bulunuyordu.

Dergi, SpaceX ve Tesla şirketinin sahibi ve Twitter’ı satın alan Elon Musk’ı 2021’de yılın kişisi seçmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.